3-4 червня 2021 року науково-педагогічні працівники кафедри охорони праці та техногенно-екологічної безпеки і здобувачі вищої освіти - майбутні фахівці з охорони праці - долучились до вельми значущого у вітчизняній сфері охорони праці заходу, проведеного за ініціативи фахівців Науково-виробничого журналу «Охорона праці» та спілки професіоналів з безпеки праці Європейського співтовариства з охорони праці (ЄСОП) – VIII-ої Міжнародної конференції «Безпека та здоров’я на роботі: час змін».

Відповідно програми, під час конференції обговорювались питання реформування законодавства з безпеки та гігієни праці; нова система управління безпекою та здоров’ям працівників; особливості експертизи обладнання підвищеної небезпеки та нових підходів у питаннях застереження та ризиків; ризикоорієнтована СУОП, її місце і роль у новій системі безпеки та здоров’я на роботі; досвід та практики з упровадження ризикоорієнтованих СУОП на вітчизняному просторі; система забезпечення здоров’я працівників та атестація робочих місць як оцінка ризиків професійних захворювань.

Упродовж двох днів досвідом роботи поділились десятки міжнародних і вітчизняних спікерів з Канади, Великої Британії, Польщі, Португалії, представники Держпраці, ФРУ, ФПУ, Міжнародної Організації праці, ЄСОП, ЗВО, фахівці металургії, гірничодобувної, нафтогазової, лісової галузі тощо.

Реалізовані практикуми та майстер-класи. Найкращі українські й зарубіжні фахівці та тренери розкрили питання та надали практичні рекомендації щодо виявлення професійних небезпек і зниження рівня пов'язаних з ними ризиків, впровадження управління ризиками в системи управління ОП підприємств; а також психології безпеки; розслідування інцидентів; управління знаннями; людського фактору (чому люди не працюють безпечно).

Крім того, учасниками конференції вкотре актуалізовані болючі питання сьогодення щодо професійної підготовки з питань безпеки та здоров’я на роботі, чи буде «Охорона праці» окремою спеціальністю в системі вищої освіти.

З позицій удосконалення освітніх програм «Охорона праці», що реалізуються в НУЦЗ України, цінними є думки фахової спільноти щодо необхідних фахівцям з охорони праці компетентностей, моделей кваліфікаційних стандартів з охорони праці і пожежної безпеки, базових знань у системі управління ризиками, професійної підготовки на різних рівнях сфери охорони праці.

Залучення здобувачів вищої освіти до подібних заходів фахового змісту виступає можливістю реалізації інноваційних методів і форм навчання з використанням технічних ресурсів, що класифіковані як відкрита освіта через вебресурси та освіта на події (онлайн-заходи).

 Олена Шароватова, кафедра ОП та ТЕБ


ДІЗНАТИСЯ БІЛЬШЕ

Чат для вступників.
Підпишись! Дізнайся все про умови прийому та навчання!





Задай нам питання

 

      Контакти

Поштова адреса:
61023, м. Харків,
вул. Чернишевська-94, факультет ТЕБ
Телефони:
(057) 707-34-31
(067) 422-96-63
(066) 738-40-14
(063) 772-91-75