06 березня 2024 року науково-педагогічні працівники кафедри охорони праці та техногенно-екологічної безпеки, доценти Олена Шароватова, Богдан Цимбал та Олена Бригада разом зі здобувачами вищої освіти, що опановують освітньо-професійні програми «Охорона праці» бакалаврського та магістерського рівнів, а також магістрами-екологами, взяли участь у надзвичайно масштабній і вкрай важливій в умовах академічного сьогодення події - вебінарі «Академічна доброчесність: виклики, проблеми та перспективи», організованому представництвом Національного університету «Запорізька політехніка».

Мета заходу: підвищення обізнаності учасників щодо проблем забезпечення академічної доброчесності, ознайомлення з перспективами розвитку національного законодавства України у цій сфері, а також обговорення сучасних викликів та можливостей, які виникають на перетині академічної доброчесності та розвитку штучного інтелекту.

Вебінар спрямований на формування глибокого розуміння важливості дотримання академічної доброчесності в науковій та освітній діяльності.

Серед спікерів заходу, що зібрав більше 2,4 тис. учасників, були:

ректор Національного університету «Запорізька політехніка» Віктор Грешта; народна депутатка України 9-го скликання, д.юр.н., Голова Підкомітету з питань вищої освіти Комітету з освіти, науки та інновацій Верховної Ради України Юлія Гришина; голова Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, к.іст.н. Андрій Бутенко; заступник голови Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, д.юр.н., професор Іван Назаров; професор Національного університету «Запорізька політехніка», член Національної команди експертів з реформування вищої освіти, д.ф-м.н. Володимир Бахрушин; директор Аналітичного центру «ОсвітАналітика» Київського університету імені Бориса Грінченка Євген Ніколаєв; проректор з науково-педагогічної роботи та питань перспектив розвитку Національного університету «Запорізька політехніка», к.т.н., доцент Руслан Куликовський.

Серед обговорених питань зазначені основні тренди в царині академічної доброчесності, окреслено місце академічної доброчесності у сфері забезпечення якості вищої освіти, розкрито питання наявності генеративного штучного інтелекту та академічної доброчесності, законодавче забезпечення академічної доброчесності тощо.

За змістом вебінару науково-педагогічні працівники кафедри успішно пройшли тестування та досягли програмних результатів навчання обсягом 0,5 кредиту ЄКТС. Згідно з умовами заходу отримано сертифікати, що підтверджують експертні знання в області академічної доброчесності та здатність застосовувати їх у науковій та освітній діяльності.

Організаторами вебінару наголошено, що здобуті програмні результати є вагомим підтвердженням фахового розвитку, які надають можливість аналізувати вимоги законодавства у сфері академічної доброчесності та інтерпретувати їх у контексті власної професійної діяльності. Здобуті знання та практичні навички в області академічної доброчесності становлять велику цінність для розвитку освітніх систем у сучасному українському суспільстві.

Координатори заходу впевнені, що таке успішне навчання за результатами вебінару стає міцним фундаментом для професійного зростання та сприяє досягненню нових висот в освітній діяльності.

https://www.youtube.com/watch?v=zcceyzPx2OQ

Олена Шароватова,

кафедра ОПтаТЕБ

 



Задай нам питання

 

      Контакти

Поштова адреса:
61023, м. Харків,
вул. Чернишевська-94, факультет ТЕБ
Телефони:
(057) 707-34-31
(067) 422-96-63
(066) 738-40-14
(063) 772-91-75