6 жовтня 2020 року майбутні фахівці з техногенно-екологічної безпеки групи ТЗНСс-20-514 разом із куратором Оленою Сєріковою проїхали екомаршрутом від Національного університету цивільного захисту України до нової дороги через лісопарк, покружляли парком Горького та лісопарком, відвідали дитячу залізницю. І все це, використовуючи екологічно чистий вид транспорту – велосипед.  

Під час поїздки студенти дізнались про антропогенний вплив автомагістралей на довкілля, побачили в дійсності перетворення природних ландшафтних умов для потреб міста, а також самостійно знайшли приклади локального впливу техногенних об’єктів на рослинність.

Прокладена кілька років тому лісопарковою зоною дорога є яскравим прикладом сталого розвитку великого міста. Насичення урбанізованих територій штучними покриттями та техногенними об’єктами призводить до їх благоустрою та полегшення умов життя населення – але ціною необоротних змін у навколишньому середовищі. Тому антропогенний вплив на довкілля має бути керованим та підконтрольним, а спеціальність «Технології захисту навколишнього середовища» стає все більш актуальною з кожним роком.

Натхненні першокурсники повернулися до університету на заняття із дисципліни «Вступ до фаху». А вже наступного тижня на них чекає новий цікавий Квест у пошуках екотехнологій в м. Харкові.



Задай нам питання

 

      Контакти

Поштова адреса:
61023, м. Харків,
вул. Чернишевська-94, факультет ТЕБ
Телефони:
(057) 707-34-31
(067) 422-96-63
(066) 738-40-14
(063) 772-91-75