14 вересня 2020 року ад’юнкт, капітан сл. ЦЗ Євген Макаров та аспірантка Ніна Рашкевич представили основні результати своєї наукової діяльності за минулий навчальний рік.

Темою доповіді Євгена Макарова, який проходить підготовку за спеціальністю 183 «Технології захисту навколишнього середовища», було «Підвищення екологічної безпеки процесу електрокоагуляційної очистки стічних вод молокопереробних підприємств». Науковий керівник – проректор з наукової роботи – начальник науково-дослідного центру Університету, полковник служби цивільного захисту доктор технічних наук, професор, Заслужений діяч науки і техніки України Володимир Андронов.

Темою доповіді Ніни Рашкевич, яка проходить підготовку за спеціальністю 263 «Цивільна безпека», було «Попередження надзвичайних ситуацій на полігоні твердих побутових відходів з ліквідаційним технологічним енергоємним устаткуванням». Науковий керівник – завідувач кафедри прикладної механіки та технологій захисту навколишнього середовища, кандитат технічних наук, доцент Володимир Колосков.

До участі у заході було запрошено також начальника наукового відділу з проблем цивільного захисту та техногенно-екологічної безпеки НУЦЗ України, доктора технічних наук, старшого наукового співробітника Роман Шевченка.

Положення дисертаційних досліджень майбутніх докторів філософії викликали неабиякий інтерес у присутніх, оскільки мали пряме відношення як до питань цивільного захисту, так і до технологій захисту навколишнього середовища, містили методики та результати експериментальних досліджень, описання і результати застосування розроблених та вдосконалених математичних моделей, а також описання створеного експериментального обладнання.

Роботу молодих здобувачів визнано задовільною, а результати достатньо вагомими для відповідного етапу підготовки.

Бажаємо здобувачам успіхів у подальших дослідженнях!

Кафедра прикладної механіки та технологій захисту навколишнього середовища



Задай нам питання

 

      Контакти

Поштова адреса:
61023, м. Харків,
вул. Чернишевська-94, факультет ТЕБ
Телефони:
(057) 707-34-31
(067) 422-96-63
(066) 738-40-14
(063) 772-91-75