28 листопада 2019 року, старшим викладачем кафедри охорони праці та техногенно-екологічної безпеки Богданом ЦИМБАЛОМ для майбутніх фахівців з охорони праці, для другої групи майбутніх фахівців з охорони праці, групи ОП-17-532 були організовані та проведені виїзні практичні заняття з дисципліни «Ризикоорієнтоване управління охороною праці», на тему: «Оцінка ризиків методом Елмері».

Під час якого здобувачі вищої освіти мали змогу застосувати набуті теоретичні знання про оцінку ризиків європейським експертним методом.

Елмері – надійний метод контролю безпеки праці. Метод Елмері можна легко і швидко використовувати в будь-якій галузі і на підприємствах будь-яких розмірів. Метод заснований на спостережені за умовами праці на робочому місці. Ці спостереження охоплюють всі найважливіші складові безпеки праці, такі як: використання засобів захисту, порядок на робочому місці, безпеку при роботі з технікою, гігієну праці та ергономіку.

За допомогою методу Елмері оцінки професійних ризиків здобувачі вищої освіти виконати оцінку ризиків певного робочого місця (працівників служби безпеки першого та другого контролю, авіамеханіка, екскурсовода, рятівника та ін.), яке було визначене викладачем на виїзному занятті.

За результатами дослідження по кожному робочому місту заповнювали спеціальну анкету, в якій на проти кожного з пунктів проставляється лише дві оцінки «добре» чи «незадовільно». Після виставлення оцінок розраховували індекс Елмері.

Висловлюємо подяку адміністрації Харківського аеропорту та екскурсоводу за можливість проведення та допомогу виїзних занять.



Задай нам питання

 

      Контакти

Поштова адреса:
61023, м. Харків,
вул. Чернишевська-94, факультет ТЕБ
Телефони:
(057) 707-34-31
(067) 422-96-63
(066) 738-40-14
(063) 772-91-75