01 жовтня 2019 року, в рамках кураторської години, куратором групи ОП-19-511 було організоване відвідування Фельдман Екопарку та виставки в галереї «АВЕК», Feldman Family Museum, «Літопис планети історія життя у камені, воді та повітрі».

Під час прогулянки студенти мали змогу побачити екзотичних тварин, відпочити від навчального навантаження, згуртуватися, отримати масу позитивних емоцій та вражень.

Після Фельдман Екопарку рушили у галерею «АВЕК», де відкрилася нова унікальна виставка – «Літопис планети». Експозиція мінералів, скам’янілостей, раковин молюсків, рідкісних комах із зібрання Feldman Family Museum покликана розширити й збагатити знання студентів про минуле Землі, сучасний навколишній світ та красу природи. Усього в чотирьох розділах виставки «Літопис планети» представлені майже 700 експонатів, кожен з яких міг би зайняти гідне місце в будь-якому світовому музеї природознавства.

Палеонтологічний розділ експозиції хронологічно охоплює 12 геологічних періодів загальною тривалістю понад 600 млн. років. Понад 140 експонатів представляють різні вимерлі види тварин і рослин, що могли зберегтися тільки в скам’янілому вигляді. Серед них можна побачити відбитки доісторичних рослин і бактерій, що добре збереглися – трилобітів, амонітів і белемнітів, скелет маленького пситтакозавра, черепи і зуби мозазаврів, зуби гігантської акули мегалодона та багато іншого, що дійшла до нас від минулих геологічних епох.

Не менш різноманітні й цікаві раковини 150 сучасних видів морських молюсків. Серед них є і «класичні» раритети, і дуже рідкісні, відомі науковому світу за кількома екземплярами, і види, які довгий час вважалися давно вимерлими. Переважна більшість з майже 250 сучасних видів метеликів, жуків і цикад, які походять з різних куточків світу, також відносяться до категорії рідкісних або дуже рідкісних. Разом з тим багато вимерлих видів комах можна побачити всередині зразків бурштину, які високо цінуються не тільки ювелірами і колекціонерами, а й дослідниками стародавньої фауни та флори.

Крім того, допитливі студенти здійснили захоплюючу подорож в різноманітне і таємниче царство природних мінералів. Поряд з широко відомими мінералами, наприклад, аметистом, топазом або аквамарином, представлені й рідкісні мінерали, про яких знають в основному фахівці та колекціонери.

Подібна виставка вперше проводиться в Україні. Поєднання наукового підходу з сучасними методами музейного експонування і креативними рішеннями не тільки допомогла студентам істотно збагатити свої знання про минулі геологічні епохи та сучасний навколишній світ, а й створила умови для емоційного сприйняття представлених на виставці «неживих» природних об’єктів.



Задай нам питання

 

      Контакти

Поштова адреса:
61023, м. Харків,
вул. Чернишевська-94, факультет ТЕБ
Телефони:
(057) 707-34-31
(067) 422-96-63
(066) 738-40-14
(063) 772-91-75