24 квітня 2019 року студентка групи ОП-18(16)-532, спеціалізації «Охорона праці» Юр’єва Анна під науковим керівництвом к.т.н., старшого викладача Цимбала Богдана Михайловича, взяла участь у ХІІІ Регіональному науковому конкурсі молодих вчених «Ґендерна політика очима української молоді» та вийшла в фінал цього конкурсу.

Мета конкурсу: вивчення та розповсюдження кращих практик забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків.

Основні питання, що пропонуються для науково-практичного аналізу:

  • гендерні стратегії: історія та сучасність;
  • гендерна рівність як чинник європейської інтеграції України;
  • гендерні аспекти сталого розвитку;
  • гендерний компонент у сферах безпеки та оборони, охорони здоров'я, екології, соціального захисту, освіти, культури та ін.;
  • питання протидії дискримінації за ознакою статі; шляхи подолання негативних традиційних гендерних стереотипів;
  • «Харків – місто рівних можливостей».

Даний конкурс проходив вже традиційно 13 раз в ХНУМГ ім. О.М. Бекетова. В ньому прийняли участь студенти та курсанти ЗВО Харківської області.

Юр’єва Анна виступила з доповіддю «Запобігання сексуальним домаганням на робочому місці як компонента гендерної культури організації». В даній роботі були розглянуті та проаналізовані професійні ризики, які можуть призвести до сексуальним домаганням та запропоновані заходи з їх попередження, які є одними з компонентів гендерної культури організації.

Виражаємо подяку Департаменту Науки та освіти Харківської обласної адміністрації та організаторці конкурсу Фесенко Галині Григорівні за організацію на високому рівні, можливість участі та підтримку у ХІІІ Регіональному науковому конкурсі молодих вчених «Ґендерна політика очима української молоді».



Задай нам питання

 

      Контакти

Поштова адреса:
61023, м. Харків,
вул. Чернишевська-94, факультет ТЕБ
Телефони:
(057) 707-34-31
(067) 422-96-63
(066) 738-40-14
(063) 772-91-75