За такою темою для вихованців факультету техногенно-екологічної безпеки проведено кураторську годину, під час якої учасники за допомогою воскуй барвників писали декоровані яйця – писанки.

Вважається, що писанкарство – це складне вишукане мистецтво, яким займаються лише народні майстри…Однак…учасникам виховного заходу – майбутнім фахівцям з охорони праці – також вдалось створити малесенькі шедеври християнської легенди. Для розпису яєць використовували справжній писачок - невеличку дерев'яну паличку із закріпленим резервуаром для розтопленого воску з кінчиком для малювання, діаметр якого не впускає навіть голочку.

Звичай розписаних яєць має витоки із символічного їх значення, що майже у всіх народів світу вважалися джерелом життя, символом сонця. Різні види таких яєць - крапанки, дряпанки, крашанки, писанки, - маючи свою систему розпису, - це ніби маленький світ. На сьогодні писанку вважають одним із найголовніших надбань української культури.

Ініційована доцентом кафедри охорони праці та техногенно-екологічної безпеки Оленою Шароватовою за підтримки завідувача кафедри Сергія Артем’єва, кураторська година залишила в учасників не лише найпозитивніші емоції, але і символ втілення бажань - власноруч створену писанку, яку можна дарувати лише найдорожчим людям.

 

 

З вдячністю за підтримку координаторам заходу

Олена Шароватова,

кафедра охорони праці та техногенно-екологічної безпеки



Задай нам питання

 

      Контакти

Поштова адреса:
61023, м. Харків,
вул. Чернишевська-94, факультет ТЕБ
Телефони:
(057) 707-34-31
(067) 422-96-63
(066) 738-40-14
(063) 772-91-75