14 березня 2019 року старшим викладачем кафедри охорони праці та техногенно-екологічної безпеки Цимбалом Богданом Михайловичем були організовані та проведені виїзні заняття, з дисципліни «Управління та нагляд у галузі охорони праці» для студентів та курсантів спеціалізації охорона праці, групи ОП-17-521.

ЛГЗ PRIME – найсучасніше лікеро-горілчане виробництво в Україні, побудоване за 3 роки і здане в експлуатацію в 2006 році. Завод розташований в екологічно чистому регіоні (смт. Малинівка, Харківської області). Потужність підприємства розрахована на 24 млн пляшок/міс. Вода з 700-метрової артезіанської свердловини та спирт «Люкс» – основа всієї продукції PRIME. Спиртосховище місткістю 2 млн. л. дозволяє застрахуватися від перепадів у якості спирту і працювати виключно з кращими зразками. У 2017 році на підприємстві обладнали «Експериментальний крафтовий цех» для розробки і удосконалення авторських рецептур.

ТОВ «Малинівський склозавод» (Харківська обл., Чугуївський р-н, смт. Малинівка), орієнтований на виробництво високоякісної склопродукції будь-якої складності для лікеро-горілчаної та консервної промисловості. Завод побудований «з нуля», у відповідності з сучасними вимогами до якості та упаковці склопродукції. Всі технологічні лінії укомплектовані обладнанням, виробленим лідерами ринку машинобудування для скляної промисловості. Початок будівництва заводу: грудень 2005 р. Завод побудований і введений в експлуатацію в грудні 2007 р. Проектна потужність I черги підприємства становить 18 млн. шт. пляшки та банки з безбарвного скла щомісяця. З введенням другої черги завод вироблятиме близько 50 млн. шт. одиниць склотари.

Під час проведення виїзних занять студенти та курсанти мали змогу відвідати музей «Горілки», виробництво та лабораторію, яка контролює якість сировини та готової продукції. Лікеро-горілчане виробництво має підвищену небезпеку, тому на підприємстві запроваджені сучасні заходи з безпеки на випадок аварій, пожеж та вибухів.

Приміщення виробництва оснащені сучасними системами сигналізації на випадок пожежі, обладнання також має звукові та світові сигналізатори на випадок його аварійного стану. Виробничі приміщення оснащені системою вентиляції.

У ТОВ «Малинівський склозавод» студентів та курсантів зустрів інженер з охорони праці, який прочитав вірш про скляне виробництво, провів інструктаж, розказав про те, що українські виробники переходять на законодавство Європейського союзу, яке має більш жорсткі вимоги до безпеки на виробництві. Ознайомив студентів та курсантів з сучасним виробництвом продукції зі скла, розказав про шкідливі та небезпечні чинники на виробництві, про заходи які впровадженні на підприємстві на випадок аварії, про заходи з пожежної безпеки, режим роботи підприємства. Підприємство має свій пожежний автомобіль та штат водіїв. Розказав історію з тушіння пожежі автотранспорту, а також допомогу рятівникам.

Студенти та курсанти мали змогу дізнатись про пожежну безпеку та охорону праці в сучасній України одразу на прикладі двох потужних підприємств.

Висловлюємо подяку адміністрації ТОВ «Лікеро-горілчаний завод «Прайм» та ТОВ «Малинівський склозавод», екскурсоводу Ірині та інженеру з охорони праці.



Задай нам питання

 

      Контакти

Поштова адреса:
61023, м. Харків,
вул. Чернишевська-94, факультет ТЕБ
Телефони:
(057) 707-34-31
(067) 422-96-63
(066) 738-40-14
(063) 772-91-75