22 лютого 2019 року для студентів магістрів, майбутніх науковців та фахівців з спеціалізації «Охорона праці» старшим викладачем Цимбалом Богданом Михайловичем були організовані та проведені виїзні лабораторні заняття з дисципліни «Атестація та паспортизація робочих місць і ергономіка».

Під час проведення лабораторних занять студенти були ознайомлені з технологічним процесом та обладнанням машинобудівної галузі, а також зі шкідливими та небезпечними чинниками.

Студенти мали змогу дослідити рівень мікрокліматичних умов (температуру повітря, вологість та швидкість руху повітря у приміщенні) та шуму і освітленості на робочих місцях: токаря, фрезерувальника, терміста, слюсаря, працівника пресового та гільйотинного обладнання).

Вимірювання проводили за допомогою сучасних приладів (термогігрометру, люксметру, шумоміру, термоанемометру), які має лабораторія кафедри охорони праці та техногенно-екологічної безпеки. Отриманні значення порівняли з гранично допустимими та за Гігієнічною класифікацією праці за показниками шкідливості та небезпечності на робочому місці визначили клас небезпеки, а також склали картку умов праці, яка є одним з головних документів атестації робочих місць.

Висловлюємо подяку адміністрації та директору Можару Михайлу Кіндратовичу.



Задай нам питання

 

      Контакти

Поштова адреса:
61023, м. Харків,
вул. Чернишевська-94, факультет ТЕБ
Телефони:
(057) 707-34-31
(067) 422-96-63
(066) 738-40-14
(063) 772-91-75