8 листопада для фахівців з охорони праці, старшим викладачем кафедри охорони праці та техногенно-екологічної безпеки Цимбалом Богданом Михайловичем, були організовані та проведені виїзні заняття з дисциплін «Ризикоорієнтоване управління охороною праці» та «Управління та нагляд у галузі охорони праці».

Публічне акціонерне товариство «ФЕД» є однією з провідних світових компаній в області виробництва компонентів для агрегатів авіаційних двигунів і систем керування літаком цивільної авіації (приводи-генератори, енергосистеми, вузли механізації крила), виробляє деталі гідроаппаратури для шахти товарів народного споживання, керуючої шахтної гідравліки і спеціальних електроприладів, агрегатів управління і регулювання газотурбінних приводів для нафтогазової та енергетичної галузі, для агрегатів автоматичного регулювання в гальмівних циліндрах рухомого складу залізничного транспорту та гірничо-шахтного устаткування, рульових механізмів, гідропідсилювачів, циліндрів автотранспортних засобів; компонентів контрольно-регулюючої гідроапаратури для сільськогосподарської техніки. Підприємство активно співпрацює з виробниками з України, Білорусі, Китаю, Чехії, Канади. У цехах сконцентровано ультрасучасне обладнання. Це і фрезерні обробні центри, і електроерозійні прошивні верстати. Тут задіяні і найсучасніші контрольно-вимірювальні 5-ти координатні машини. У механообробці застосовуються ріжучі та обмірні інструменти провідних світових виробників. Серед інших нововведень, тут впроваджено новітнє обладнання для дифузійної зварювання різних матеріалів, іонного азотування. Тут також наносяться багатошарові багатофункціональні нанопокриття.

Надсучасним обладнанням компанія не обмежилася. Ідеологія інноваційного перевтілення підприємства це і різке підвищення працездатності та безпеки його фахівців, а також рівня охорони праці.

Під час занять студенти дізнались про аудит з оцінювання відповідності продукції вимогам технічних регламентів та про процедуру його проведення. На підприємстві ознайомилися з діючою системою управління якістю, яке має сертифікати відповідності ISO 90012008, ISO 9100: 2009 ISO 14001 від Bureau Veritas Quality International. Підприємство орієнтоване на постійне поліпшення якості, підтвердженням чому служать нагороди і визнання різних міжнародних організацій в області якості. Комплексний підхід у функціонуванні системи менеджменту якості, обумовлений вимогами перерахованих вище стандартів дозволив підприємствам створити ефективну модель управління бізнесом, орієнтовану на сталий розвиток. Здійснюється поетапне впровадження стандартів, які регламентують систему енергоменеджменту, а саме зниження енергоспоживання, і забезпечення енергоефективності та енергобезпеки на підприємстві, а також охорони праці та екології.

Висловлюємо подяку за організацію та допомогу в проведенні проведенні виїзних занять, голові правління ПАО «ФЕД» Попову Віктору Васильовичу, інженеру з охорони праці Олександру Володимировичу, який є випускником нашого університету та заступнику голови правління ПАТ «ФЕД» Авершину С.В.



Задай нам питання

 

      Контакти

Поштова адреса:
61023, м. Харків,
вул. Чернишевська-94, факультет ТЕБ
Телефони:
(057) 707-34-31
(067) 422-96-63
(066) 738-40-14
(063) 772-91-75