27 березня 2024 року в онлайн-форматі відбулась конструктивна зустріч з представниками компанії CEMARK (a CRH company), до якої долучились майбутні фахівці з охорони праці та члени проектної групи освітньо-професійної програми «Охорона праці» спеціальності 263 «Цивільна безпека» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти.

CEMARK, a CRH company - провідний виробник будівельних матеріалів в Україні. Частина компанії світового лідера, найбільшого виробника будівельних матеріалів у Північній Америці та Європі, діяльність якої охоплює 29 країн на чотирьох континентах. CEMARK працює в Україні з 1999 року і об’єднує такі підприємства, як: АТ «Подільський цемент» (Хмельницька область), ПрАТ «Миколаївцемент» (Львівська область), ТОВ «Цемент»  (м. Одеса), ПрАТ «Білоцерківський завод ЗБК» (Київська область),  Термінал відвантаження цементу (м. Київ).

Здобувачам освітньої програми «Охорона праці» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти було презентовано Програму стажування в компанії CEMARK для випускників та здобувачів ЗВО. Майбутнім фахівцям з безпеки праці, що захоплені своєю професією і прагнуть розвитку, було запропоновано стати частиною міжнародної компанії, здобути досвід на сучасному підприємстві, створити та реалізувати власний проект.

Представники компанії висловили свої думки і в контексті обговорення освітніх програм підготовки майбутніх фахівців з безпеки праці, цивільного захисту у вітчизняних вишах. Вони зазначали необхідність формування у здобувачів компетентностей щодо ризик-орієнтованого мислення, а також обов’язкового врахування в освітніх компонентах інформаційних блоків щодо розробки планів запобігання надзвичайним ситуаціям, керуванням ризиками на основі усвідомленої небезпеки та постійного удосконалення. Також акцентувалось на необхідності систематичного посилення практичної складової при підготовці фахівців через стажування, запровадження дуальньої форми освіти, можливостей проведення 3Д-турів виробничими об’єктами компанії з метою виявлення небезпек і невідповідностей для формування сучасного світогляду прогресивних конкурентоздатних на ринку праці фахівців.

Деталі програми: https://cemark.ua/programa-stazhuvannya

Подати заявку на стажування: https://forms.office.com/e/GxcBZLZ3gX

Кафедра ОПтаТЕБ,

гарант ОПП «Охорона праці» Олена Шароватова



Задай нам питання

 

      Контакти

Поштова адреса:
61023, м. Харків,
вул. Чернишевська-94, факультет ТЕБ
Телефони:
(057) 707-34-31
(067) 422-96-63
(066) 738-40-14
(063) 772-91-75