29 березня 2024 року на кафедрі ОП та ТЕБ відбулась кураторська година зі здобувачами вищої освіти, які навчаються за ОПП «Екологічна безпека» на першому (бакалаврському) та другому (магістерському) рівнях вищої освіти, на тему «Конституція – Основний Закон України. Україна – суверенна, незалежна, демократична, соціальна, правова, держава». Куратори навчальних груп – Олена БРИГАДА, Олексій ІЛЬЇНСЬКИЙ та Антон МАЦАК – розповіли здобувачам вищої освіти про Основний Закон нашої держави, його основні положення, структуру та функції.

Конституція – це Основний Закон держави, що приймається в особливому порядку, має найвищу юридичну силу та регулює найважливіші суспільні відносини, що визначають принципи організації публічної влади, закріплюючи при цьому засади конституційного ладу, гарантії прав і свобод людини та громадянина, систему, порядок організації і компетенцію органів державної влади, територіальний устрій держави, державні символи.

Відповідно до ст. 1 Конституції України – Україна є незалежною, суверенною, демократичною, соціальною і правовою державою. Це положення стало основою побудови держави та правової системи, адже незалежність і суверенність держави створили сприятливі умови для демократичних перетворень, що суттєво вплинули на подальший розвиток прав і свобод людини і громадянина, забезпечили широке міжнародне визнання: підписано серію політичних та економічних угод з іншими державами та міжнародними організаціями, що визначило наше місце у світовому співтоваристві та допомагає політичному і економічному становленню незалежної України.

Слава Україні!



Задай нам питання

 

      Контакти

Поштова адреса:
61023, м. Харків,
вул. Чернишевська-94, факультет ТЕБ
Телефони:
(057) 707-34-31
(067) 422-96-63
(066) 738-40-14
(063) 772-91-75