Здобувачі вищої освіти кафедри ОП та ТЕБ, які навчаються на бакалаврському та магістерському рівнях вищої освіти за освітньо-професійними програмами «Екологічна безпека» та «Охорона праці», під керівництвом науково-педагогічних працівників кафедри продовжують свої наукові пошуки в рамках роботи наукових гуртків за визначеними напрямами досліджень.

22.02.2024 відбулось чергове засідання наукового товариства кафедри, на якому було представлено доповідь за темою «Методи та технології дослідження екологічної безпеки. Декаплінг». Доцент кафедри Стелла Горносталь розглянула теоретичні положення щодо способів адаптації екосистеми до змін навколишнього природного середовища та надала характеристику поняттю декаплінга. На практичному прикладі було продемонстровано можливості застосування поняття декаплінгу для дослідження феномену розриву між економічним розвитком окремих регіонів та ступенем антропогенного впливу на навколишнє природне середовище. Також цей інструмент можна використовувати для пошуку шляхів зниження природоємності та деструктивного навантаження на довкілля.

Метою доповіді було показати молодим науковцям можливості, які пропонує сучасна наука та напрямки застосовування такого інструменту як декаплінг. Результати доповіді викликали зацікавленість та жваве обговорення серед присутніх.

Стелла Горносталь, кафедра ОП та ТЕБ



Задай нам питання

 

      Контакти

Поштова адреса:
61023, м. Харків,
вул. Чернишевська-94, факультет ТЕБ
Телефони:
(057) 707-34-31
(067) 422-96-63
(066) 738-40-14
(063) 772-91-75