23 січня 2024 року відбувся захід з підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників та здобувачів вищої освіти за спеціальностями 261 «Цивільна безпека» і 263 «Пожежна безпека» з демонстрацією практичного застосування вогнестійкої ковдри для гасіння пожеж у автотранспортних засобах.

Інструктором виступив досвідчений як у практиці здійснення аварійно-рятувальних робіт, так і у питаннях керування і організації роботи пожежно-рятувального підрозділу, наш колега з Лондону Jason HULL.

Захід організовано начальником кафедри інженерної та аварійно-рятувальної техніки, к.т.н., доцентом, полковником служби цивільного захисту Андрієм КАЛИНОВСЬКИМ.

При цьому перекладачам виступила доцент кафедри мовної підготовки соціально-психологічного факультету, к.філол.н., доцент Ольга ЛИТВИНЕНКО.

Технічну допомогу надав ад’юнкт кафедри другого року денної форми навчання за ОНП «Техногенно-екологічна безпека» спеціальності 183 «Технології захисту навколишнього середовища» у галузі знань 18 «Виробництво та технології», старший лейтенант служби цивільного захисту Вячеслав КРАСНОВ.

На заході був також присутній професор кафедри прикладної механіки та технологій захисту навколишнього середовища факультету техногенно-екологічної безпеки, гарант освітньо-наукової програми «Техногенно-екологічна безпека» для третього (освіто-наукового) рівня вищої освіти за спеціальністю 183 «Технології захисту навколишнього середовища» у галузі знань 18 «Виробництво та технології», д.т.н., доцент Олександр КОНДРАТЕНКО

Впродовж заходу, незважаючи на часті й тривалі повітряні тривоги, усім учасникам заходу, які перебували в укритті, вдалося поспілкуватися з досвідченим старшим колегою з питань британського, європейського, американського та близькосхідного досвіду провадження аварійно-рятувальних робіт переважно англійською мовою.

Передовий європейський досвід та спілкування з носієм англійської мови дозволив значно підвищення кваліфікацію з професійних компетентностей для викладання освітніх компонентів для здобувачів спеціальностей 261 і 263 усім учасникам заходу.

 

 

 

 

 

 



Задай нам питання

 

      Контакти

Поштова адреса:
61023, м. Харків,
вул. Чернишевська-94, факультет ТЕБ
Телефони:
(057) 707-34-31
(067) 422-96-63
(066) 738-40-14
(063) 772-91-75