Відповідальна з гендерних питань на факультеті техногенно-екологічної безпеки – доцентка кафедри охорони праці та техногенно-екологічної безпеки Олена Шароватова - 7-8 грудня 2023 року взяла участь у заходах з навчання відповідальних за імплементацію гендерної політики в систему ДСНС у межах організації заходів з реалізації Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки. Мир. Безпека» у співпраці з ГО «Інформаційно-консультативний жіночий центр» у рамках проєкту «Жінки. Мир. Безпека»: відповідь на виклики війни»», який реалізується за підтримки Уряду Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Українським Жіночим Фондом у партнерстві з ГО «Ла Страда — Україна», Асоціацією жінок-юристок України «Юрфем», ГО «Інформаційно-консультативний жіночий центр», Українською фундацією громадського здоров’я та Центром «Жіночі перспективи» за сприяння Апарату Урядової уповноваженої з питань гендерної політики.

Під час офлайн-тренінгу вивчено стандарти ґендерної рівності (міжнародні документи і національна політика); питання недискримінації (підходи і практика); особливості завдань уповноважених з ґендерних питань в системі ДСНС в реалізації Національного плану дій 1325 (пріоритети і прийнятність); Резолюцію Ради безпеки ООН 1325 та Національний план дій 1325; заходи ДСНС України в рамках реалізації Національного плану дій 1325.

Тренерками дводенного навчання за проєктом «Жінки. Мир. Безпека: відповіді на виклики війни» виступили правозахисниці, ґендерні активістки, тренерки-дослідниці з досвідом в Україні і закордоном з ґендерних питань, трансформації конфліктів, миротворення тощо - директорка Інформаційно-консультативного жіночого центру Анастасія Ненька і Голова правління Інформаційно-консультативного жіночого центру Олена Суслова.

Результатом роботи команди відповідальних за імплементацію гендерної політики стали напрацьовані практичні навички з розробки заходів реалізації Національного плану дій 1325 до відомчого національного та обласних планів дій, пропозиції до плану дій для обласного управління ДСНС тощо.

Олена Шароватова, кафедра ОП та ТЕБ



Задай нам питання

 

      Контакти

Поштова адреса:
61023, м. Харків,
вул. Чернишевська-94, факультет ТЕБ
Телефони:
(057) 707-34-31
(067) 422-96-63
(066) 738-40-14
(063) 772-91-75