В умовах дистанційного навчання здобувачі вищої освіти кафедри ОП та ТЕБ продовжують отримувати знання за обраною спеціальністю не тільки від викладачів університету, а й від провідних фахівців у своїй галузі!

Так, 5 грудня 2023 року в режимі он-лайн відбулося відкрите заняття для групи Ек-21-532 з освітнього компоненту «Заповідна справа», яку разом з викладачем кафедри, канд. біол. наук, доцентом Олексієм Ільїнським провела Шумілова Алла Вікторівна, начальник науково-дослідного відділу Національного природного парку «Слобожанський».

Також на лекції була присутня доцент кафедри, кандидат технічних наук Олена Бригада та здобувачі групи Ек-20-543.

Про історію створення та роботу Національного природного парку «Слобожанський» було загалом розказано на попередній зустрічі. Цього разу темою обговорення була процедура створення об’єктів природно-заповідного фонду України на прикладі  НПП «Слобожанський» та їх практична реалізація.

Парк є об’єктом природно-заповідного фонду загальнодержавного значення, що розташований на території Краснокутської селищної громади, Богодухівського району, Харківської  області. Він межує з територіями трьох старостинських округів: Козіївським (на півночі), Мурафським (на сході) та Качалівським (на півдні). Тому урахування особливостей розташування і адміністрування територій сильно впливає на результативність природоохоронного процесу в НПП.

В добре підготовленій лекції пані Алла Шумілова розповіла про основні завдання, що передують створенню об’єкта ПЗФ та які виклики виникають при практичній реалізації цієї задачі. Було детально розглянуто особливості формування території з різними умовами заповідності відповідно до прав власності, режиму заповідності тощо. 

Окремо в режимі співбесіди було обговорено перспективи розвитку НПП, напрями проведення рекреаційно-туристичної та науково-просвітницької діяльності.

Заняття викликало великий інтерес у здобувачів вищої освіти і побажання продовжити в подальшому навчання з практичними фахівцями-екологами.

Висловлюємо щиру подяку Аллі Вікторівні Шуміловій за надзвичайно цікаве заняття та сподіваємося на подальшу плідну співпрацю!



Задай нам питання

 

      Контакти

Поштова адреса:
61023, м. Харків,
вул. Чернишевська-94, факультет ТЕБ
Телефони:
(057) 707-34-31
(067) 422-96-63
(066) 738-40-14
(063) 772-91-75