Щочетверга здобувачі вищої освіти кафедри ОП та ТЕБ, які опановують освітні програми «Охорона праці» та «Екологічна безпека» бакалаврського та магістерського рівнів вищої освіти на чолі із керівниками наукових гуртків працюють за визначеними напрямами наукового змісту.

23 листопада 2023 року відбулось засідання наукового гуртка за темою «Новітні наукові методи дослідження процесів фіторемедіації». На основі роботи з сучасною науковою літературою і закордонними виданнями свої доповіді підготували здобувачі вищої освіти 3 курсу навчання Рихлик Катерина, Кочура Анастасія і Сердюк Катерина під керівництвом доцента кафедри ОП та ТЕБ Ольги Рибалової.

Катерина Рихлик зробила доповідь і презентацію на тему «Фіторемедіація забрудненого ґрунту та підземних вод на місцях з небезпечними відходами». Кочура Анастасія розповідала про методи дослідження процесів фіторемедіації грунтів, забруднених важкими металами. Сердюк Катерина зробила доповідь про майбутні перспективні методи фіторемедіації. Ольга Рибалова розповіла про наукові та експериментальні дослідження методів фіторемедіації, які проводять здобувачі вищої освіти і викладачі кафедри ОП та ТЕБ.

Здобувачі вищої освіти 3 курсу навчання (екологи) Рихлик Катерина, Кочура Анастасія і Сердюк Катерина підготували наукову роботу на тему «Адаптивні методи фіторемедіації в умовах кліматичних змін», опублікували статті і тези в закордонних наукових виданнях, приймали участь у Міжнародних наукових конференціях, отримали сертифікати учасників конференцій і готові продовжувати свої дослідження щодо підвищення ефективності методів фіторемедіації та вибору рослин ремедіантів з високою толерантністю до змін клімату.



Задай нам питання

 

      Контакти

Поштова адреса:
61023, м. Харків,
вул. Чернишевська-94, факультет ТЕБ
Телефони:
(057) 707-34-31
(067) 422-96-63
(066) 738-40-14
(063) 772-91-75