В умовах дистанційного навчання здобувачі вищої освіти кафедри ОП та ТЕБ отримують знання за обраною спеціальністю не тільки від викладачів університету, а й від провідних фахівців у своїй галузі.

Так, 27 жовтня 2023 року в режимі он-лайн відбулася відкрита лекція для групи Ек-21-532 з освітнього компоненту «Заповідна справа», яку разом з викладачем кафедри, канд. біол. наук, доцентом Олексієм Ільїнським провели провідні фахівці НПП Слобожанський Шумілова Алла Вікторівна, начальник науково-дослідного відділу Національного природного парку «Слобожанський» та Каплоух Наталія Олексіївна, начальник відділу еколого-освітньої роботи та рекреації Національного природного парку «Слобожанський».

Також на лекції були присутні викладач кафедри Антон Мацак, доцент кафедри, кандидати технічних наук Олена Бригада та завідувач кафедри кандидати технічних наук Сергій Артем’єв.

Національний природний парк «Слобожанський» був створений відповідно до Указу Президента України від 11 грудня 2009 року №1047 «Про створення національного природного парку «Слобожанський».

Парк є об’єктом природно-заповідного фонду загальнодержавного значення, що розташований на території Краснокутської селищної громади, Богодухівського району, Харківської  області. Він межує з територіями трьох старостинських округів: Козіївським (на півночі), Мурафським (на сході) та Качалівським (на півдні). Площа парку становить 5244 га.

Ця територія має надзвичайну цінність — вона є об’єктом Смарагдової мережі України (UA0000075) та складовою Галицько-Слобожанського екологічного коридору Екологічної мережі України.

В добре підготовленій та ілюстрованій лекції фахівці-екологи виклали основні завдання, що стоять перед співробітниками НПП Слобожанський, та особливості його функціонування а також проведення рекреаційно-туристичної та науково-просвітницької діяльності.

В кінці лекції були відповіді на актуальні питання і жваве обговорення питань заповідної справи в умовах воєнних дій.

Лекція викликала великий інтерес у здобувачів вищої освіти і побажання продовжити в подальшому навчання з практичними фахівцями-екологами.

Висловлюємо щиру подяку Аллі Вікторівні та Наталії Олексіївні за надзвичайно цікаве заняття та сподіваємося на подальшу плідну співпрацю!



Задай нам питання

 

      Контакти

Поштова адреса:
61023, м. Харків,
вул. Чернишевська-94, факультет ТЕБ
Телефони:
(057) 707-34-31
(067) 422-96-63
(066) 738-40-14
(063) 772-91-75