06.10.2023 р. за запрошенням доцента кафедри ОП та ТЕБ Олени БРИГАДИ для здобувачів вищої освіти, що навчаються за першим (бакалаврським) та другим (магістерським) рівнем вищої освіти за освітньо-професійними програмами «Екологічна безпека», інженером з водопостачання та водовідведення ТОВ «iC CONSULENTEN», iCUkraine, співзасновником НПГО «Watersector», к.т.н. Олександром СМИРНОВИМ проведено заняття на тему: «Водопідготовка та водовідведення великих міст. Очисні споруди каналізації».

Під час заняття детально розглянули етапи очищення стічних вод: механічне, фізико-хімічне, біологічне очищення та знезараження води, а також основні процеси, що відбуваються під час очищення води: окиснення органічних сполук, нітрифікація, денітрифікація, біологічне видалення фосфору, аеробне окиснення, анамокс-процес.

На занятті також розглядали питання щодо досвіду європейських фахівців в галузі очищення поверхневих та стічних вод, використання сполук хлору, озонування для знезараження води, поводження з дощовими стоками тощо.

До заняття долучилися і науково-педагогічні працівники кафедри: Ольга РИБАЛОВА, Стелла ГОРНОСТАЛЬ, Олексій ІЛЬЇНСЬКИЙ, Антон МАЦАК.

Висловлюємо подяку Олександру Володимировичу за цікаве та пізнавальне заняття та сподіваємося на подальшу плідну співпрацю!

 



Задай нам питання

 

      Контакти

Поштова адреса:
61023, м. Харків,
вул. Чернишевська-94, факультет ТЕБ
Телефони:
(057) 707-34-31
(067) 422-96-63
(066) 738-40-14
(063) 772-91-75