Вітаю Вас шановні майбутні студенти! Я – Олена Божко. Мені б хотілось поділитись з Вами, дуже важливою частиною свого життя: вибір та навчання у ВНЗі.

Моє життя в сфері природоохоронної діяльності почалося з навчання у Харківському гідрометеорологічному технікумі Одеського державного екологічного університету за спеціальністю – еколог. По закінченню якого нам пропонували навчання за фахом в Одесі. Але під час профорієнтаційної роботи завідуючого кафедри охорони праці та техногенно-екологічної безпеки  Артем'єва Сергія Робленовича у нашому технікумі я була зацікавлена в його пропозиції відвідати День відкритих дверей, зустрітися з викладачами та взагалі побувати на території університету. Після закінчення зустрічі я вже точно для себе визначила майбутній навчальний заклад. Під час проведення вступної кампанії я подавала документи лише до Національного університету цивільного захисту України на спеціальність еколога. Без суттєвих перешкод я стала студенткою одразу 3-го курсу факультету техногенно-екологічної безпеки.

Подальше навчання проходило цікаво та було захоплюючим. Насиченість занять інформацією, всі лабораторні дослідження супроводжувались застосуванням спеціалізованого обладнання, були виїзні зайняття на різні підприємства та установи. Не дивлячись на навантаження учбового процесу, в нас був час і на розваги та святкування різних заходів на території університету в дружньому колективі. Також під час навчання я мала змогу приймати участь у науковій діяльності університету, завдяки допомозі освічених та висококваліфікованих спеціалістів посідала призові місця. Швидко та безтурботно промайнуло навчання на бакалавраті. Після чого питання про продовження навчання в магістратурі не стало перешкодою та я вдруге стала студенткою НУЗЦУ про що не шкодую й досі. Таким чином я отримала диплом магістра з відзнакою.

Під час всього навчання моєю базою практики був Департамент екології та природних ресурсів ХОДА,  де я змогла себе позитивно зарекомендувати та в подальшому мені запропонували роботу за фахом. Декілька років я працювала на благо навколишнього середовища нашої області, в приватній фірмі, що кваліфікується на розробці екологічної документації та інших супровідних документів. Навички та знання, отримані під час навчання в університеті стали в нагоді в подальшій роботі та допомагають мені по життю. Нині вже більше півроку я працюю на державній службі у департаменті захисту довкілля та природних ресурсів Харківської військової обласної державної адміністрації на посаді головного спеціаліста відділу раціонального використання, відтворення та охорони природних ресурсів та оцінки впливу на довкілля.

Відгукнулась на пропозицію завідувача кафедри Сергія Артемʼєва стосовно роботи у 2023-2024 навчальному році у складі проєктної групи ОПП «Екологічна безпека» та викладання навчальної дисципліни для магістрів-екологів за напрямком моєї безпосередньої діяльності.

Хочеться від всієї душі подякувати факультету  за ті знання, що були вкладені в наші голови.



Задай нам питання

 

      Контакти

Поштова адреса:
61023, м. Харків,
вул. Чернишевська-94, факультет ТЕБ
Телефони:
(057) 707-34-31
(067) 422-96-63
(066) 738-40-14
(063) 772-91-75