23 травня гаранти ОПП «Екологічна безпека» та здобувачі вищої освіти, які навчаються на 3-му курсі бакалаврату та на 1-му курсі магістратури зазначеної ОПП разом з завідувачем кафедри Сергієм Артемєвим прийняли участь у роботі міжнародної програми «Чисте повітря для України» в межах проведення науково-практичної конференції «Можливості і перспективи використання автоматизованих систем моніторингу довкілля EcoCity у навчальній і науковій діяльності».

Метою проведення такого заходу є обмін досвідом між вищими навчальними закладами різних регіонів  щодо використання даних автоматизованого моніторингу якості атмосферного повітря та радіаційного гамма-фону, які надає Українська мережа EcoCity та інші оператори, для навчання студентів різних спеціальностей, проведення наукових досліджень та співпраці з органами місцевого самоврядування. Було анонсовано нові можливості щодо використання нового інструменту від EcoCity «Кабінет дослідника», зокрема формування вибірки онлайн-даних для передачі із унікальним кодом доступу, зі всіма розрахунками, візуалізацією та інформацією для кінцевого користувача.

Під час роботи конференції було заслухано доповіді наступних спікерів:

1.Марцела Чернохова, координаторка міжнародної чесько-української програми «Чисте повітря для України» (ГО «Арніка», Чехія). Про можливості програми «Чисте повітря для України».

  1. Олексій Трелевський, засновник і куратор Української мережі моніторингу якості повітря та радіації EcoCity.  Український індекс якості повітря та автоматизація процесів аналізу даних: нові можливості для дослідників і користувачів.
  2. Андрій Перекрест, завідувач кафедри комп’ютерної інженерії та електроніки, доктор технічних наук, професор, директор навчально-наукового інституту механічної інженерії, транспорту та природничих наук Кременчуцького НУ імені Михайла Остроградського, голова ГО «Екологічний союз», постійний член робочої групи Виконавчого комітету Кременчуцької Міської Ради з розробки «Програми заходів (дій) з метою недопущення перевищення норм шкідливих викидів і забруднення атмосферного повітря в м. Кременчуці», Володимир Бахарєв,доктор технічних наук, доцент, в.о. декана факультету природничих наукКременчуцького НУ. Аналіз архівних даних EcoCity на прикладі Полтавської області.
  3. Артур Запорожець, доктор технічних наук, заступник директора з науково-організаційної роботи Інституту загальної енергетики НАН України, радник EcoCity.Моніторинг забруднення повітря: сучасна роль у забезпеченні енергоекологічної безпеки та сталого розвитку.
  4. Віталій Мокін, професор, завідувач кафедри системного аналізу та ІТ, науковий керівник НДЛ екологічних досліджень та екологічного моніторингу Вінницького національного технічного університету. Прогнозування змін якості атмосферного повітря за даними громадського моніторингу EcoCity з використанням технологій машинного навчання.
  5. Максим Сорока, експерт з екологічної безпеки, координатор мережі «Довкола».Досвід якісного аналізу даних громадського моніторингу повітря в умовно чистих точках.



Задай нам питання

 

      Контакти

Поштова адреса:
61023, м. Харків,
вул. Чернишевська-94, факультет ТЕБ
Телефони:
(057) 707-34-31
(067) 422-96-63
(066) 738-40-14
(063) 772-91-75