11 травня 2023 року гаранти ОПП «Екологічна безпека» за першим (бакалаврським) та другим (магістерським) рівнями вищої освіти – Олексій ІЛЬЇНСЬКИЙ та Олена БРИГАДА провели зустріч зі здобувачами вищої освіти та академічною спільнотою щодо обговорення проєктів ОПП 2023.

До зустрічі доєдналися здобувачі вищої освіти 2 – 4 курсів навчання за першим рівнем вищої освіти та здобувачі 1 – 2 курсів за другим рівнем вищої освіти, які приймали активну участь.

Академічну спільноту представляли: Сергій АРТЕМ’ЄВ – завідувач кафедри ОП та ТЕБ, Стелла ГОРНОСТАЛЬ та Олена ШАРОВАТОВА – доцентки кафедри ОП та ТЕБ, Олена СЄРІКОВА – доцентка кафедри ПМ та ТЗНС та Любов ЮРЧЕНКО – доцентка кафедри СГД. Гаранти представили проєкти своїх освітньо-професійних програм та обговорили основні зміні, що відбулися у порівнянні з 2022 р.

За пропозиціями стейкхлодерів та за зауваженнями експертів, що були надані під час акредитації до ОПП «Екологічна безпека» за першим (бакалаврським) рівнем вищої освіти було внесено ряд суттєвих змін, зокрема:

  1. Низка освітніх компонентів професійного спрямування була переміщена із вибіркового блоку у професійний обов’язковий.
  2. Створено окремий освітній компонент «Екологічна безпека».
  3. Змінено назву ОК «Грунтознавство» на «Грунтознавство та ландшафтна екологія».

Зміни було розглянуто та  підтримано під час обговорення, було надано побажання щодо подальшого удосконалення  освітньо-професійної програми. За рекомендаціями академічної спільноти в ОПП «Екологічна безпека» другого рівня вищої освіти у 2023 р. з’явиться новий освітній компонент – «Стратегічна екологічна оцінка», який спрямований на вивчення питань забезпечення високого рівня захисту навколишнього середовища, стратегії сталого розвитку та сприятиме більш сучасній підготовці фахівців-екологів. Під час зустрічі були затверджені і склади проєктних груп. Обговорення відкрите до 19.05.23 р.

Висловлюємо подяку здобувачам вищої освіти та колегам, які долучилися до зустрічі. Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю задля покращення якості освіти у нашому університеті!

Олена БРИГАДА та Олексій ІЛЬЇНСЬКИЙ



Задай нам питання

 

      Контакти

Поштова адреса:
61023, м. Харків,
вул. Чернишевська-94, факультет ТЕБ
Телефони:
(057) 707-34-31
(067) 422-96-63
(066) 738-40-14
(063) 772-91-75