Нещодавно здобувач вищої освіти 1-го курсу заочної форми третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти за освітньо-науковою програмою вищої освіти «Техногенно-екологічна безпека» за спеціальністю 183 «Технології захисту навколишнього середовища» у галузі знань 18 «Виробництво та технології», начальник Бахмутського районного управлінням Головного управління ДСНС України у Донецькій області, магістр пожежної безпеки, полковник служби цивільного захисту Дмитро Нікулеско нагороджений заохочувальною відзнакою «За оборону Бахмута» (Наказ Командувача Угруповання С і З оборони Бахмута # 5 від 05.09.2022 р.), яку вручили 06 грудня 2022 року.

 

 

Крім того, 24 грудня у місті Києві вже вдруге відбулося нагородження небайдужих представників громадськості, волонтерського руху та міжнародних фондів в рамках символічної акції «Друзі ДСНС». Усі вони у різний спосіб підтримують та допомагають рятувальникам, однак об’єднані однією метою – підтримати тих, хто щодня докладає надзвичайних зусиль задля захисту України та її народу від наслідків надзвичайних ситуацій, спричинених, зокрема, повномасштабним вторгненням з боку російської федерації.

Тож, керівництвом ДСНС відзначено лауреатів, які згуртувалися та не лишилися осторонь нашої спави:
Данило Павлов – фотограф документаліст, автор проникливих фотографічних творів, які увійшли в історію нашої боротьби за незалежність та національну ідентичність. Разом із рятувальниками неодноразово виїжджав у найгарячіші точки російсько-української війни, аби показати титанічну працю підрозділів ДСНС під час ліквідації наслідків обстрілів.

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ). Неможливо порахувати скільки життів вдалося зберегти завдяки плідній співпраці між Фондом та ДСНС, цікавим та практичним ініціативам, які спрямовані на попередження загибелі і травмуванню від вибухонебезпечних предметів. Серія коротких відео про основні види вибухонебезпечних предметів та правила безпечної поведінки, які знайшли відгук у десятків тисяч користувачів  – лише один з ефективних прикладів нашої спільної роботи задля збереження життів.

Львівський оборонний кластер – основний координатор волонтерського руху в Україні з виготовлення бронежилетiв.  Спеціалісти ЛОКу на сьогодні забезпечили захистом 4 класу більш ніж 4 тисячі рятувальників ДСНС. Життя рятувальника безцінне – проте захист, який уберігає його – має свою ціну.
Команда кондитерської NAMELAKA з власної ініціативи підтримує рятувальників ДСНС і виготовляє благодійні смаколики, кошти з яких переказує на потреби наших героїв без зброї. Феї Намелаки також долучилися до благородної Акції на підтримку дітей загиблих та поранених рятувальників, провівши для них святковий майстер-клас з нагоди Дня Святого Миколая: адже попри важкі обставини в країні, діти повинні відчувати нашу підтримку і турботу.

Коля Серга та команда «Культурний десант»  – у найгарячіших точках нашої країни колектив артистів підтримує тих, хто гідно і самовіддано продовжує виконувати службовий обов’язок: рятує, захищає і оберігає мирних мешканців України. Звичайно, що людей, котрі прагнуть допомогти рятувальникам і роблять це з відкритим серцем набагато більше, тому ця ініціатива обов’язково матиме продовження, зокрема у регіонах.

Цього ж дня, разом із лауреатами Акції свої нагороди отримав і особовий склад ДСНС. Рятувальники були заохочені відзнаками Міністерства внутрішніх справ України, зокрема, нагрудними знаками «За відвагу у службі» та «За відзнаку у службі», а також нагрудними знаками «За відвагу в надзвичайній ситуації» ДСНС України. 

Крім того, особливі подарунки очільник Служби Сергій Крук та Перший заступник Голови ДСНС Максим Грицаєнко вручили Дмитру НІКУЛЕСКУ - начальнику Бахмутського районного управління ДСНС України у Донецькій області, Олександру СТОР'ЄВУ - начальнику 22-го державного пожежно-рятувального загону м. Торецьк Головного управління ДСНС України у Донецькій області та Роману ШУТИЛО - начальнику частини піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення Головного Управління ДСНС України у Луганській області.

Вітаємо друзів і колег із заслуженими нагородами і бажаємо не втрачати сил на шляху до Перемоги нашої України!

https://dsns.gov.ua/uk/news/ostanni-novini/druzi-dsns-riatuvalniki-vidznacili-predstavnikiv-gromadskosti-kotri-dopomagaiut-geroiam-bez-zbroyi

 

    

 

Українські рятувальники віддані батьківщині, вірні присязі та незламні духом!

 

 

 

 



Задай нам питання

 

      Контакти

Поштова адреса:
61023, м. Харків,
вул. Чернишевська-94, факультет ТЕБ
Телефони:
(057) 707-34-31
(067) 422-96-63
(066) 738-40-14
(063) 772-91-75