2022 рік став найскладнішим у історії нашої країни.

Здобувачі вищої освіти третього рівня вищої освіти, які проходять підготовку за ОНП «Техногенно-екологічна безпека» за спеціальністю 183 «Технології захисту навколишнього середовища» у галузі знань 18 «Виробництво та технології», окрім успішного опановування освітніми компонентами програми та виконання плану наукової складової програми, активно провадили й інші види діяльності – службову, волонтерську, а також підвищували рівень своєї кваліфікації.

 

Ад’юнкт 1-го року заочної форми навчання, магістр пожежної безпеки, полковник служби цивільного захисту Дмитро Нікулеско (http://fteb.nuczu.edu.ua/uk/sklad-kafedri-pmtatzns/1565-nikulesko-dmitro-sergijovich) впродовж 2022 року здійснював керування Бахмутським районним управлінням Головного управління ДСНС України у Донецькій області. З початку широкомасштабного вторгнення російської федерації на територію України, ним було здійснено  виїзди на гасіння пожеж різного рівня складності та проведення аварійно-рятувальних робіт, які відбувались після інтенсивних артилерійських та ракетних обстрілів міст та селищ Бахмутського району. Кожен раз він особисто брав участь у ліквідації надзвичайної події, пошуку та рятуванні людей з-під завалів, що дозволяло у найкоротші терміни ліквідовувати надзвичайну подію, деблокувати людей, які опинились під завалами і мати можливість надавати їм першу домедичну допомогу.

Ним також здійснювався контроль та взято безпосередню участь в евакуації населення, яке постраждало внаслідок ведення активних бойових дій в населених пунктах Бахмутського району Донецької області. При цьому роводиться тісна співпраця з військово-цивільною адміністрацією міста Бахмута і Бахмутського району та співробітниками поліції зазначеного району.

Слід особливо наголосити, що полковник Дмитро Нікулеско нагороджений:

– Нагрудним знаком "За сприяння Збройним Силам України" (Наказ Міністра Оборони України № 688 від 06.08.2022 р.);

– Нагрудним знаком "Знак Пошани" (Наказ ДСНС України № 496 від 26.08.2022 р.);

– Цінним подарунком "Годинник" ДСНС (Наказ ДСНС України від 20.09.2022р.)

– Заохочувальною відзнакою «Хрест сухопутних військ» (Наказ Командувача Сухопутних військ Збройних Сил України № 422 од. від 21.09.2022 р.);

– Заохочувальною відзнакою «За оборону Бахмута» (Наказ Командувача Угруповання С і З оборони Бахмута № 5 від 05.09.2022 р.).

 

 

 

 

 

 

Ад’юнкт 3-го року денної форми навчання, спеціаліст пожежної безпеки, майор служби цивільного захисту Юрій Дідовець (http://fteb.nuczu.edu.ua/uk/sklad-kafedri-pmtatzns/1316-didovets-yurii-yuriiovych) впродовж 2022 року здійснював регулярні добові чергування по території Національного університету цивільного захисту України, а також у пожежному розрахунку Навчальної пожежно-рятувальної частини НУЦЗ України.

Провадив активну волонтерську роботу у позаурочний час.

Свідомо дієво підтримував донорський рух.

Виконував обов`язки секретаря Секції 1 «Системи управління екологічною безпекою» Всеукраїнської науково-практичної конференції «Проблеми техногенно-екологічної безпеки в сфері цивільного захисту» (08–09 грудня 2022 р., НУЦЗ України).

 

 

 

 

Ад’юнкт 4-го року денної форми навчання, магістр пожежної безпеки, капітан служби цивільного захисту Євген Макаров (http://fteb.nuczu.edu.ua/uk/sklad-kafedri-pmtatzns/1317-makarov-yevhen-oleksiiovych) впродовж 3 місяців 2022 року виконував обов’язки наукового співробітника наукового відділу з проблем цивільного захисту та техногенно-екологічної безпеки науково-дослідного центру Національного університету цивільного захисту України.

Провадив активну волонтерську роботу у позаурочний час.

Надавав технічну допомогу у підготовці до акредитації.

Здійснював регулярні добові чергування по території Національного університету цивільного захисту України, а також у пожежному розрахунку Навчальної пожежно-рятувальної частини НУЦЗ України.

 

 

Ад’юнкт 1-го року денної форми навчання, магістр управління цивільним захистом, старший лейтенант служби цивільного захисту Вячеслав Краснов (http://fteb.nuczu.edu.ua/uk/sklad-kafedri-pmtatzns/1566-krasnov-viacheslav-anatoliiovych) впродовж 2022 року до вступу до ад’юнктури університету здійснював обов’язки провідного фахівця відділу цивільного захисту Волноваського районного управління Головного управління ДСНС України у Донецькій області та обов’язки провідного інспектора будучи прикомандированим до районного управління ГУ ДСНС у м. Черкаси. Зокрема проводив рейди, виїжджав на пожежі для фіксації та складання акту про пожежу, працював в агітаційному секторі, заступав в добове чергування.

Після вступу до ад’юнктури періодично заступав на добове чергування відповідальним по факультету на території Черкаського інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля НУЦЗ України.

Надавав технічну допомогу у підготовці до акредитації.

 

 

 

  

 

Аспірантка 2-го року навчання, магістр екології Світлана Коваленко (http://fteb.nuczu.edu.ua/uk/sklad-kafedri-pmtatzns/727-kovalenko-svitlana-andriivna) впродовж 2022 року здійснювала підготовку відповідних теоретичних та експериментальних досліджень за темою дисертаційної роботи, для чого відвідувала відповідні експозиції краєзнавчого музею м. Ромни та інші заходи.

Здійснювала поверхневий огляд та досліджувала стан поверхневих водних об`єктів міст Харкова, Києва, Полтави, Суми, Ромни. 

Активно представляла університет на наукових заходах в межах всієї України – брала участь у секційних засіданнях низки науково-практичних конференцій університетського, всеукраїнського та міжнародного рівнів.

Здійснювала організаційну та технічну допомогу у підготовці до акредитації, вела методичну та профорієнтаційну роботу.

Виконувала обов’язки секретаря Секції 2 «Технології захисту навколишнього середовища» Всеукраїнської науково-практичної конференції «Проблеми техногенно-екологічної безпеки в сфері цивільного захисту» (08–09 грудня 2022 р., НУЦЗ України).

 

    

 

 

 

 

Отже, не навчанням та наукою єдиними жили ці місяці наші ад’юнкти та аспірантка.

Пишаємось ними!

 



Задай нам питання

 

      Контакти

Поштова адреса:
61023, м. Харків,
вул. Чернишевська-94, факультет ТЕБ
Телефони:
(057) 707-34-31
(067) 422-96-63
(066) 738-40-14
(063) 772-91-75