В усьому світі у період з 25 листопада до 10 грудня тривають заходи у межах акції «16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства».

Науково-педагогічні працівники кафедри охорони праці та техногенно-екологічної безпеки і здобувачі вищої освіти факультету техногенно-екологічної безпеки також систематично долучаються до них, акцентуючи на подоланні будь-яких проявів насильства.

7 грудня 2022 року відбулась загальнокафедральна кураторська година, активну участь в якій взяли майбутні екологи та фахівців з охорони праці - бакалаври і магістри у сіх років навчання.

Цього разу керівництво, куратори і здобувачі згадали заходи минулих років та обговорили роль волонтерів і шляхи боротьби з рабством у сучасному світі – питання, що особливо гостро постали в реаліях українського сьогодення.

Підготовлені тематичні презентації, активні позиції здобувачів щодо благородства справ сучасних волонтерів, які самовіддано творять добро у різних сферах людського і природного буття, готовність і взаємопідтримка у подоланні технічних перешкод при проведенні заходу наповнили його єдністю думок, згуртованістю і бажанням організаторів і присутніх продовжувати такі зустрічі. На знак усвідомлення необхідності протидії будь-якому насильству, розкидані країною і світом учасники підняли свої долоньки, що стало не просто цікавим зображенням, а конструктивним завершенням і позитивним настроєм у прагненні бути гідними і толерантними громадянами у різноманітті сучасного світу, оскільки саме чуйність перемагає насильство.

Олена Шароватова, Олена Бригада

кафедра ОП та ТЕБ



Задай нам питання

 

      Контакти

Поштова адреса:
61023, м. Харків,
вул. Чернишевська-94, факультет ТЕБ
Телефони:
(057) 707-34-31
(067) 422-96-63
(066) 738-40-14
(063) 772-91-75