1.12.2022 року в рамках навчальної дисципліни «Водопостачання та водовідведення» доцентом кафедри ОП та ТЕБ Оленою БРИГАДОЮ та провідним інженером-технологом НВФ «Екополімер», к.т.н. Олександром СМИРНОВИМ для здобувачів вищої освіти, що навчаються за другим (магістерським) рівнем вищої освіти за освітньо-професійною програмою «Екологічна безпека», проведено заняття на тему: «Водопідготовка та водовідведення великих міст. Очисні споруди каналізації».

Під час заняття в доступній та зрозумілій формі до здобувачів вищої освіти була доведена інформація щодо основних етапів очищення води у великих містах та роботи очисних споруд біологічної очистки. Детально розглянули сучасні види біологічних систем очищення та їх основні процеси: окиснення органічних сполук, нітрифікація, денітрифікація, біологічне видалення фосфору, аеробне окиснення, анамокс-процес.

Не оминули увагою і сучасні процеси очищення води, які дозволяють зменшити споживання електроенергії, що є надзвичайно актуальним в умовах військової агресії російської федерації.

Висловлюємо подяку Олександру Володимировичу за цікаве та пізнавальне заняття та сподіваємося на подальшу плідну співпрацю!



Задай нам питання

 

      Контакти

Поштова адреса:
61023, м. Харків,
вул. Чернишевська-94, факультет ТЕБ
Телефони:
(057) 707-34-31
(067) 422-96-63
(066) 738-40-14
(063) 772-91-75