Відбувся останній майстер-клас 7 потоку Міжнародного освітнього руху «Кіберпедагог» (#Кіберпедагог / #Киберпедагог), присвячений ролі викладача як наставника.

Найвлучнішим визначенням наставництва, на думку спікерки онлайн-заходу - директорки з розвитку Бельгійської освітньої ради, сертифікованої викладачки Google та EduScrum з 20-річним досвідом розробки електронного навчального контенту - Олени Локтєвої, є підтримка та заохочення людей до управління їх власним навчанням, щоб вони могли максимізувати свій потенціал, розвивати свої навички, покращувати свою роботу і ставати тими, ким вони хочуть бути.

Тож, які навички необхідні наставнику? Творчість, артистизм, толерантність, креативність, позитивне мислення, комунікабельність, компетентність та багато іншого. Проте, як викладачеві усе це поєднувати та використовувати в освітньому процесі для підвищення якості викладання та формування у здобувачів вищої освіти soft skills?

Як опрацювати свої навчальні курси, щоб трансформувати традиційну роль викладача на наставництво? Як презентувати матеріал так, щоб здобувачі могли структурувати його особисто для зручності власного сприйняття? Як формувати у них вміння досягати поставлених цілей і працювати на результат? Які пропонувати завдання, де здобувачі вищої освіти виступатимуть ініціаторами конкретних тем і кейсів?

Ефективний досвід, поради і фахові підказки у записі ефіру за посиланням: http://www.youtube.com/watch?v=2GHlGVHmluE.

Науково-педагогічний склад кафедри охорони праці та техногенно-екологічної безпеки щиро вдячний організаторам Міжнародного освітнього руху «Кіберпедагог» та особисто його координаторці - директорці Бельгійської освітньої ради - Аксані Поздняковій за можливість розвиватись, самовдосконалюватись, творчо надихатись і, завдяки неформальній сертифікованій освіті, здійснювати професійний поступ у такі непрості часи сьогодення зі складними трансформаціями світу освіти.

Олена Шароватова,

кафедра ОП та ТЕБ

 



Задай нам питання

 

      Контакти

Поштова адреса:
61023, м. Харків,
вул. Чернишевська-94, факультет ТЕБ
Телефони:
(057) 707-34-31
(067) 422-96-63
(066) 738-40-14
(063) 772-91-75