16.11.2019 року для ад’юнктів зі спеціальності 183 «Технології захисту навколишнього середовища» відбулась друга лекція запрошеного лектора – старшого наукового співробітника відділу водневої енергетики Інституту проблем машинобудування ім. А.М. Підгорного НАН України, доцента кафедри екології дорожньо-будівельного факультету Харківського національного автомобільно-дорожнього університету, кандидата технічних наук Миколи Зіпуннікова.

Лекція на тему «Виробництво, зберігання та використання водню як відновного енергоресурсу» відбулась на базі кафедри прикладної механіки та технологій захисту навколишнього середовища факультету техногенно-екологічної безпеки у системі Zoom та супроводжувалась демонстрацією мультимедійної презентації.

Водень – практично ідеальне з точки зору екологічної безпеки моторне паливо, проте при цьому наявна значна кількість наукомістких та технічно складних аспектів процесів його виробництва, зберігання, транспортування та використання у енергоустановках.

На лекції були присутні Євген Макаров, ад’юнкт 1 року навчання, капітан служби цивільного захисту, Ніна Рашкевич, аспірантка кафедри 3-го року навчання, Олександр Бурменко, ад’юнкт 4 року навчання, капітан служби цивільного захисту, Володимир Колосков, завідувач кафедри, к.т.н., доцент та Олександр Кондратенко, доцент кафедри, к.т.н. та секретар і викладачка кафедри, магістр екології Світлана Коваленко.

При цьому лекцію проведено у рамках академічної співпраці за рахунок часу виконання самостійної роботи освітньої складової та наукової складової освітньо-наукової програми «Техногенно-екологічна безпека» на безоплатній основі.

Від імені керівництва університету хочемо висловити вдячність лекторові за участь освітньому процесі за освітньо-науковою програмою «Техногенно-екологічна безпека».

Схоже, що проведення таких заходів стає доброю традицією!

Підвищуйте кваліфікацію з нами!

 

 

 

 

 

 

 

 



Задай нам питання

 

      Контакти

Поштова адреса:
61023, м. Харків,
вул. Чернишевська-94, факультет ТЕБ
Телефони:
(057) 707-34-31
(067) 422-96-63
(066) 738-40-14
(063) 772-91-75