Вперше в Національному університеті цивільного захисту України, здобувачі вищої освіти спеціальності 263 «Цивільна безпека», освітньо-професійних програм «Охорона праці», першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти завдяки Європейському співтовариству з охорони праці пройти онлайн-тренінг ESOSH «Оцінка ризиків. Базовий курс».

Мета онлайн-тренінгу: сформувати повноцінне уявлення про сучасну оцінку ризиків на підприємстві, в організації. Основні поняття, коли і як застосовувати, мета та переваги, контроль ризиків на прикладах робіт підвищеної небезпеки.

Аудиторія: фахівці з охорони праці, керівники проектів, начальники підрозділів, особи, відповідальні за організацію та виконання робіт, працівники, задіяні в оцінці ризиків на підприємствах. Керівники, які бажають підвищити безпеку робочого середовища з використанням ризикоорієнтованого підходу.

Побудова курсу:

  1. Мета оцінки ризиків
  2. Основні елементи
  3. Методи оцінки
  4. Контроль ризиків
  5. Приклади управління ризиками для робіт підвищеної небезпеки (на транспорті, роботи на висоті, машини та механізми, замкнені простори, ізоляція джерел енергії)

Ключові слова: небезпека, ризик, вірогідність, тяжкість, ідентифікація, метод, ієрархія, етапи оцінки, пріоритетність, контроль, ALARP, компетентність, види оцінки ризиків, запис результатів, навчання, інформування.

Форма: 2 -годинна відео-презентація із лекційним супроводженням та практичними вправами. Мова – українська. Після проходження курсу тест – 12 питань з варіантами відповідей.

Сертифікат: за успішного складання тесту (вірних 9 питань з 12 (75%) за 30 хвилин, 2 спроби) слухач отримує іменний електронний номерний сертифікат.

Основи курсу:

  1. Директива № 89/391/ЄЕС Ради щодо запровадження заходів заохочення поліпшення безпеки та охорони здоров’я працівників на роботі.
  2. Настанова з систем управління охороною праці. МОП-СУОП 2001 (ILO-OSH 2001).
  3. Посібник з оцінки ризиків на робочому місці, Європейська комісія, 1996 р.
  4. Міжнародний стандарт ISO 45001:2018 Системи управління охороною здоров’я та безпекою праці. Вимоги.
  5. Настанови з оцінки ризиків Управління з безпеки та гігієни праці у Великій Британії (HSE) – 2014
  6. Досвід практичного застосування оцінки ризиків на промислових підприємствах >10 років.

Розробники курсу:

  • Європейське співтовариство з охорони праці ESOSH (the European Society of Occupational Safety & Health);
  • Ольга Богданова, канд. техн. наук за спеціальністю «Охорона праці», технічний спеціаліст Інституту гігієни та безпеки праці (Великобританія), тренер Vision Zero, досвід застосування оцінки ризиків на іноземних підприємствах більше 11 років;
  • Дмитро Григоренко, привілейований член Інституту гігієни та безпеки праці (Великобританія), тренер CIEH (Великобританія), досвід застосування оцінки ризиків на іноземних підприємствах більше 16 років.

Здобувачі вищої освіти надали копії отриманих сертифікатів та заяви. Були утворені експертні комісії, рішенням яких було визнано результати навчання отриманих у неформальній освіті. Згідно силабусів освітніх компонентів «Ризикоорієнтоване управління охороною праці» та «Моніторинг охорони праці та теорія професійних ризиків» вони отримали 20 додаткових балів.

Висловлюємо подяку Ользі БОГДАНОВІЙ за можливість проходження онлайн-тренінг ESOSH «Оцінка ризиків. Базовий курс».

Доцент кафедри охорони праці та техногенно-екологічної безпеки Богдан ЦИМБАЛ.



Задай нам питання

 

      Контакти

Поштова адреса:
61023, м. Харків,
вул. Чернишевська-94, факультет ТЕБ
Телефони:
(057) 707-34-31
(067) 422-96-63
(066) 738-40-14
(063) 772-91-75