В умовах реалізації Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, презентованої Першою леді країни Оленою Зеленською, Федерація роботодавців України з орієнтацією на Проект Міжнародної організації праці «На шляху до безпечної, здорової та задекларованої праці в Україні» ініціювала проведення циклу онлайн-тренінгів з психоемоційної підтримки на робочих місцях, серед яких «Ментальне здоров’я у фокусі: психосоціальна підтримка на робочому місці в умовах воєнного стану». Авторкою й спікеркою заходу виступила психологиня, тренерка з профілактики психосоціальних ризиків у сфері праці Ксенія Лепеха.

За інформацією Урядового порталу, у час війни та після її закінчення увага до психічного здоров’я громадян повинна бути на особливо високому рівні, оскільки саме рівень психологічного благополуччя буде впливати на загальний стан здоров’я, економічне відновлення та добробут країни. Тому, «сьогодні як ніколи важливо, щоб усі ініціативи, які стосуються психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, запрацювали синхронно», – у своїх зверненнях наголошує дружина Президента.

Війна - один із ризиків, які впливають і на умови праці. Отже, психоемоційна підтримка, профілактика та управління психосоціальними ризиками на робочому місці є вкрай важливими. Важливим стає й володіння інструментарієм для адвокації запровадження програм психосоціальної допомоги на робочому місці в умовах воєнного та післявоєнного часу.

Майбутні фахівці з охорони праці - першо- і другокурсники факультету техногенно-екологічної безпеки - на чолі із гарантом освітньої програми «Охорона праці» бакалаврського освітнього ступеня Оленою Шароватовою стали активними учасниками фрагментів зазначеного інтерактивного заходу, опановуючи як новітні знання фахового спрямування, так і наукове підґрунтя окресленої проблематики.

Участь у подібних вебінарах сприятиме не лише ефективній роботі наукового гуртка здобувачів «Соціальні та гуманітарні аспекти охорони праці», а й практичній реалізації набутого ними досвіду щодо само- і взаємодопомоги у питаннях психосоціальної підтримки у складних умовах сьогодення.

 Олена Шароватова,

кафедра ОП та ТЕБ



Задай нам питання

 

      Контакти

Поштова адреса:
61023, м. Харків,
вул. Чернишевська-94, факультет ТЕБ
Телефони:
(057) 707-34-31
(067) 422-96-63
(066) 738-40-14
(063) 772-91-75