Вітаю! Мене звати Настя, я тут , щоб поділитися з вами своєю історію навчання в університеті цивільного захисту України та як це вплинуло на моє майбутнє.
У 2022 році я закінчила 4 курс факультету техногенного-екологічної безпеки за спеціальністю охорона праці.
В університеті є можливість займатися улюбленою справою: співати, танцювати, жартувати. Я в студентські роки займалася танцями в колективі університету "Флейм" , тому дуже рекомендую! Самодіяльність та потенціал студентів розвивається та вітається на моєму факультеті. Хочу сказати, що мій фах - це знання законодавства України, навчальні дисципліни висвітлюють моменти на які необхідно звертати увагу, доступно пояснюють як діє та чи інша стаття та головне де її можливо знайти. Знання за фахом варті навчання за спеціальністю охорона праці. На мою думку, в університеті мало годин виділено для англійської мови, а вона потрібна для вашого кар'єрного зросту, тому зверніть увагу на вивчення іноземної мови та віднесіться до цього серйозно!
Тепер про те, як я влаштувалася на роботу! На сьогоднішній день я випускник НУЦЗУ 5-го факультету, та вже маю майже рік стажу роботи за спеціальністю. Я працюю на ПАТ"АрселорМіттал Кривий Ріг" інженером з охорони праці у відділі гігієни праці. На 3 курсі в нас була виробнича практика, дане підприємство я знайшла самотужки, хоча й факультет допомагає в пошуку проходження виробничої практики, але був карантин і я не з Харкова, тому шукала за місцем проживання. Знання, які дав мені університет, допомогли зарекомендувати себе, мене помітили на цьому металургійному гіганті. Підприємство велике, дуже важко потрапити сюди в штат, але, як бачимо, можливо, мені пощастило, тому що на той момент ПАТ"АМКР" запускав нову програму стажування GoPro, необхідно було заповнити резюме, пройти конкурсну програму (не всі резюме приймалися, вибіркова система) та пройти співбесіду зі своїм майбутнім керівником. Співбесіда пройдена успішно, так як я студент, мене запитували про мій університет, мою спеціальність, які дисципліни вивчала, що знаю, чи можу працювати з комп'ютерним забезпеченням, чи знаю англійську, бо це також важливо, так як компанія міжнародного типу.
Стажування розпочалось в мене в кінці липня 2021 року, декан факультету Мєтєльов Олександр Володимирович пішов на зустріч та дозволив продовжити навчання за денною формою і працювати одночасно, тому я працювала та паралельно навчалася. Моє стажування йшло досить довго, були певні критерії за якими мене оцінювали. Я пройшла три оцінки (оцінювання своєї роботи на посаді). Перших пів року я була на місці інженера з охорони праці, який закріплений за конкретним цехом, після другої оцінки мене направили на інше місце, теж інженер з охорони праці, але відділу з гігієни праці. Тут я відчувала себе "в своїй тарілці", третю оцінку я пройшла з легкістю та більшою впевненістю. Я відповідаю за забезпечення цехів всього підприємства ЗІЗ, водою, молоком (якщо це шкідливі умови праці); розслідування профзахворювань, співпраця з Держпрацею, тощо. Мені подобається чим те, чим я займусь.
Моя порада: ставте ціль і йдіть прямісінько до неї, не бійтеся поразок, помилок, тому що це все навчання та здобування професійного фаху. Не можливо бути відразу професіоналом, для цього необхідно багато навчатися, я би сказала, що завжди! Тому знайдіть свій стимул для виконання головної цілі та нехай щастить!!!

Дякую за увагу!



Задай нам питання

 

      Контакти

Поштова адреса:
61023, м. Харків,
вул. Чернишевська-94, факультет ТЕБ
Телефони:
(057) 707-34-31
(067) 422-96-63
(066) 738-40-14
(063) 772-91-75