У межах проведення планових заходів кураторської діяльності 16 лютого 2022 року ознаменоване прийняттям УКАЗУ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №53/2022 «Про невідкладні заходи щодо консолідації українського суспільства».

Тож, змістом кураторської години, проведеної на кафедрі ОПтаТЕБ, стала найгостріша сьогодні тематика протидії гібридним загрозам та інформаційно-пропагандистському впливу.

Разом зі своїм куратором - доцентом Оленою Шароватовою - майбутні фахівці з охорони праці – обговорили зміст УКАЗУ ПРЕЗИДЕНТА від 14 лютого, яким 16 лютого 2022 року у нашій державі оголошено Днем єднання.

Зокрема, торкнулись питання колективної відповідальності за безпеку нашої країни; важливість створення на основі діючих інформаційних ресурсів єдиної інформаційної платформи UАразом для забезпечення щоденного інформування населення про реальний стан безпекової ситуації, заходи, що вживаються для зміцнення обороноздатності держави, а також організацію належної інформаційно-роз'яснювальної роботи про діяльність державних органів з питань забезпечення безпеки громадян. З’ясували і особливості Стратегії інформаційної безпеки, що визначає актуальні виклики та загрози національній безпеці України в інформаційній сфері, стратегічні цілі та завдання, спрямовані на протидію таким загрозам, захист прав осіб на інформацію та захист персональних даних. Спробували вибудувати алгоритми «Як не стати жертвою дезінформації» та «Що робити після отримання сигналу «УВАГА ВСІМ».

У підсумку учасники кураторської години одностайно погодились у тому, що важливо дотримуватися базових правил інформаційної гігієни і бути особливо пильними до інформації, яка надходить і яку поширюємо самі.

 

Олена Шароватова,

кафедра ОПтаТЕБ

 



Задай нам питання

 

      Контакти

Поштова адреса:
61023, м. Харків,
вул. Чернишевська-94, факультет ТЕБ
Телефони:
(057) 707-34-31
(067) 422-96-63
(066) 738-40-14
(063) 772-91-75