20 грудня 2013 року Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію «Наука, техніка та інновації в цілях розвитку», в якій проголосила рівний доступ жінок і дівчат будь-якого віку до досягнень і розвитку науки, техніки і інновацій як запоруку забезпечення ґендерної рівноправності у цій сфері.

Резолюцією A/RES/70/212 від 22 грудня 2015 року Генеральна Асамблея ООН встановила 11 лютого як Міжнародний день жінок і дівчат у науці.

Міжнародний день жінок і дівчат у науці - International Day of Women and Girls in Science - пам’ятна дата, присвячена незмірно важливій ролі жінок та дівчат у науці.

Понад 60 країн приєднались до такої ініціативи і проводять спеціальні заходи, присвячені цьому дню.

Кафедра Охорони праці та техногенно-екологічної безпеки також має свої обличчя науковиць, які уже мають здобутки – продовжують наукові пошуки – надихають студентство – вдивляються у майбутнє!

Соціальні та гуманітарні аспекти охорони праці; профілактика виробничого травматизму і професійних захворювань; екологічна та техногенно-екологічна безпека; цивільний захист та екологічна безпека - лише частина проблемних питань, на яких фокусують свої наукові уподобання жінки і дівчата, що представляють кафедру.

Ідеї й експерименти, теорії і досліди, участь у наукових конференціях і конкурсах наукових робіт, спроби й перемоги стають здобутками, що назавжди залишаються в історії наукового становлення підрозділу.

Однак, попри поширення  боротьби за права жінок, рівності між статями поки немає… У науковому світі жінки поки що радше рідкість, аніж норма. Попри це, досягнення жінок не менш важливі за досягнення їхніх колег чоловічої статі, які і у становленні жінок і дівчат науковиць завжди пліч-о-пліч як наставники, керівники, натхненники і просто життєвий тил.

 

З Міжнародним днем жінок і дівчат у науці!

Нових ідей і визнання!

  

Олена Шароватова,

кафедра ОПтаТЕБ



Задай нам питання

 

      Контакти

Поштова адреса:
61023, м. Харків,
вул. Чернишевська-94, факультет ТЕБ
Телефони:
(057) 707-34-31
(067) 422-96-63
(066) 738-40-14
(063) 772-91-75