Гаранти освітніх програм «Охорона праці» та «Екологічна безпека» (доценти Олена ШАРОВАТОВА, Богдан ЦИМБАЛ, Олена БРИГАДА) та здобувачі вищої освіти – майбутні фахівці з охорони праці - взяли участь у відкритому онлайн-брифінгу для фахівців з охорони праці «Перспективи впровадження електронного документообігу в охороні праці в Україні», організованому 07 грудня 2021 року науково-виробничим журналом «Охорона праці» та Європейським співтовариством з охорони праці ESOSH. Актуальність заходу обумовлена набранням чинності Наказу Міністерства економіки України від 28 жовтня 2021 року № 839-21 «Про затвердження Порядку впровадження електронного документообігу в системі управління охороною праці».

Зі слів заступника Міністра економіки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ігоря ДЯДЮРИ, зазначений наказ відкриває нові можливості в системі управління охороною праці та дозволяє значно спростити ведення відповідної документації. Водночас, впровадження електронного документообігу в системі управління охороною праці не стає обов’язковим, це виключно альтернативний варіант, на розсуд роботодавця. Відтак, кожне підприємство відтепер може обирати для себе зручний формат документообліку. Затвердження Порядку сприятиме: економії часу та підвищенню продуктивності внутрішніх процесів у суб’єктів господарювання; оптимізації внутрішніх та зовнішніх комунікацій; забезпеченню безперервного процесу проведення онлайн навчання та інструктажів на виробництві в умовах пандемії; покращенню взаємовідносин між замовником та підрядними організаціями в системі управління охороною праці тощо.

Прогресивним досвідом у даній площині професійної діяльності під час онлайн-заходу ділились представники роботодавців - відомих вітчизняних компаній з високим рівнем передових технологій і культури безпеки - ТОВ «Нова пошта», «KERNEL», ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», ПАТ «Укрнафта».

Участь у подібних заходах, поряд із забезпеченням комунікації зі стейкхолдерами, сприяє не лише набуттю здобувачами вищої освіти  програмних результатів навчання за освітньою програмою «Охорона праці», а й формуванню у них поглибленої обізнаності з актуальних і трендових питань фахової сфери.

 Олена Шароватова,

кафедра ОП та ТЕБ



Задай нам питання

 

      Контакти

Поштова адреса:
61023, м. Харків,
вул. Чернишевська-94, факультет ТЕБ
Телефони:
(057) 707-34-31
(067) 422-96-63
(066) 738-40-14
(063) 772-91-75