Другокурсниця факультету техногенно-екологічної безпеки – майбутня фахівчиня з охорони праці – Юлія Руденко стала дипломанткою всеукраїнського молодіжного конкурсу есе про жінок-науковиць «Наука – це вона».

Організатори конкурсу - Громадська організація «Вдала ідея» та благодійний освітній проєкт STEM is FEM, що протидіє гендерним стереотипам у науковій та професійній сфері, а також популяризує технічні спеціальності серед української молоді, - відмітили створення вихованкою НУЦЗ України унікального творчого есе  про одну з жінок-науковиць, ім’я яких були визначені умовами конкурсу.

Українські науковці у багатьох царинах мають безліч досягнень та славляться по всьому світові. Проте, однією з несправедливостей є значний гендерний дисбаланс та шкідливі стереотипи щодо «нежіночих» наук. На подолання саме цього недоліку спрямований освітній арт-проєкт «Наука – це вона». Ініціатива, розроблена освітнім проєктом STEM is FEM за підтримки ООН Жінки в Україні та Дитячого фонду ООН в Україні (ЮНІСЕФ), покликана звернути увагу на внесок жінок у розвиток науки. Проєкт є частиною кампанії ООН Жінки «Покоління рівності» з популяризації гендерного паритету серед молоді та забезпечення лідерства жінок в технологіях та інноваціях.

Вдячність організаторів за розвиток творчого потенціалу української молоді та популяризацію науки і соціальної рівності в Україні отримала і керівниця переможниці проєкту - доцент кафедри охорони праці та техногенно-екологічної безпеки - Олена Шароватова.

Україна має знати своїх героїнь!

Кафедра ОП та ТЕБ



Задай нам питання

 

      Контакти

Поштова адреса:
61023, м. Харків,
вул. Чернишевська-94, факультет ТЕБ
Телефони:
(057) 707-34-31
(067) 422-96-63
(066) 738-40-14
(063) 772-91-75