17 березня 2021 року під керівництвом доцента кафедри ОП та ТЕБ Олени Бригади в рамках дисципліни «Радіаційна безпека довкілля» відбулось виїзне практичне заняття здобувачів вищої освіти групи МОП-20-511 факультету ТЕБ до Державної установи «Інститут медичної радіології та онкології ім. С.П. Григор’єва Національної академії медичних наук України».

Інститут є провідним науково-медичним центром в Україні в області онкології та радіології. Сфера діяльності інституту включає онкохірургію, радіаційну онкологію, ядерну медицину, променеву діагностику, лікування променевої патології, радіобіологію, радіаційну гігієну та безпеку, дозиметрію та метрологію іонізуючих випромінювань в медицині.

Під час заняття здобувачі дізнались про особливості лікування хворих радіоактивним йодом, методи променевої діагностики, а також методи поводження з радіоактивними відходами, що утворюються. В інституті постійно здійснюється контроль радіаційного навантаження на лікарів та пацієнтів. Особлива увага була приділена принципам радіаційної безпеки та безпеки праці. Здобувачі відвідали Центральну лабораторію радіаційної безпеки та дозиметрії медичного опромінення, що створена для організації та проведення централізованого індивідуального дозиметричного контролю професійного опромінення медичних працівників України, які зайняті виконанням робіт із джерелами іонізувальних випромінень у відділеннях променевої діагностики, променевої терапії та ядерної медицини.

Висловлюємо подяку Галині Кулиніч, Антонині Савченко, Ларисі Стадник, а також здобувачці вищої освіти факультету ТЕБ НУЦЗ України Софії Золотарьовій за організацію та проведення надзвичайно цікавого та пізнавального заняття.

 



Задай нам питання

 

      Контакти

Поштова адреса:
61023, м. Харків,
вул. Чернишевська-94, факультет ТЕБ
Телефони:
(057) 707-34-31
(067) 422-96-63
(066) 738-40-14
(063) 772-91-75