08-09 березня 2023 року здобувачка вищої освіти освітньо-професійної програми «Охорона праці», спеціальності 263 «Цивільна безпека» Агафонова Вікторія Юріївна в рамках міжнародної академічної мобільності, безпосередньо прийняла участь у Науково-практичному Симпозіумі належної практики охорони здоров’я та безпеки, організованому Вищою школою управління охорони праці в Катовіце, Польща, який відбувся в Міжнародному конгрес-центрі в Катовіце. Симпозіум проходив в рамках 20-го Ярмарку охорони праці, техніки безпеки та протипожежного захисту.

Тематика симпозіуму охоплюватиме такі напрямки:

  • нові тенденції в галузі охорони праці;
  • підвищення стандартів безпеки праці;
  • інноваційні рішення, що підтримують управління охороною праці;
  • небезпеки в робочому середовищі;

В симпозіумі заслуховувались наступні наукові доповіді:

  1. Підтримка безпеки в компаніях за допомогою систем IoT/IoB - Себастьян Млодич, TIMATE Sp. z o. o./Реалізація дослідницького проекту з Університетом менеджменту охорони праці в Катовіце.
  2. Безпека роботизованих робочих станцій - Małgorzata Hadwiczak, ASTOR Katowice.
  3. Антистатичний захист людини на робочому місці - д-р інж. Przemysław Kędzierski, Університет управління охороною праці в Катовіце, Центральний гірничий інститут.
  4. Направлення на профілактичні огляди поза датою за медичною довідкою. Право чи обов'язок роботодавця? – д-р Анна Сікорська, Університет менеджменту охорони праці в Катовіце.
  5. Серйозна екологічна небезпека як наслідок недооцінки небезпеки пожежі в робочому середовищі - Практичний приклад - mgr inż. Аркадіуш Трояновський, Університет менеджменту охорони праці в Катовіце.
  6. Виклики для експерта з охорони праці - mgr inż. Katarzyna Dziechciarek, випускниця Університету менеджменту охорони праці в Катовіце.
  7. Оцінка професійного ризику – формальний обов’язок роботодавця чи можливість вдосконалення – dr inż. Марцін Краузе, Університет менеджменту охорони праці в Катовіце, Сілезький технологічний університет.
  8. Комунікація як ключовий інструмент сучасного навчання здоров’ю та безпеці - мр. Яцек Пагела, Університет управління охороною праці в Катовіце
  9. Мобільна допомога в провадженні після нещасних випадків для роботодавців та осіб, призначених для виконання завдань служби охорони праці – англ. Наталія Таранек, випускниця Університету менеджменту охорони праці в Катовіце.
  10. Управління через безпеку - Себастьян Кость, студент Університету управління охороною праці в Катовіце
  11. Академія Oxyline як підтримка у формуванні культури безпеки - Маріуш Кучера, OXYLINE.
  12. Автоматичні системи розподілу та повернення товарів для здоров’я та безпеки - Міхал Заремба, IRMATIC SP. Z OO.