Підвищення якості вищої освіти потребує систематичного обміну професійним досвідом науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти за спорідненими спеціальностями. Відтак, 04 жовтня 2021 року доцентами кафедри охорони праці та техногенно-екологічної безпеки Оленою ШАРОВАТОВОЮ та Богданом ЦИМБАЛОМ проведено об’єднане заняття з навчальних дисциплін «Виробнича санітарія» та «Ризикоорієнтоване управління охороною праці», що викладаються для майбутніх фахівців з охорони праці – здобувачів вищої освіти 2-го і 3-го року навчання факультету ТЕБ, із запрошенням професора кафедри охорони праці та цивільної безпеки Національного технічного університету «Дніпровська політехніка», доктора технічних наук Сергія ЧЕБЕРЯЧКА.

Лекція професора на тему «Усвідомлена промислова безпека» відбулась в аудиторії кафедри охорони праці та техногенно-екологічної безпеки в онлайн-режимі. Продемонстрований навчальний контент розкрив сутність ризик-орієнтованого мислення, його необхідність і важливість, дозволив проаналізувати кращі практики з безпеки у відповідності до рівня культури безпеки.

Проведений вперше у такому форматі, навчальний захід стає стартом подібної співпраці кафедри охорони праці та техногенно-екологічної безпеки з досвідченими колегами-фахівцями щодо обміну професійним досвідом у частині організації і змістовного наповнення навчального процесу для майбутніх фахівців з охорони праці.

Олена ШАРОВАТОВА, кафедра ОП та ТЕБ