10 травня 2022 року в рамках інтернаціоналізації освітнього процесу, для здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 263 «Цивільна безпека», освітньо-професійна програма «Охорона праці», в рамках вивчення освітнього компоненту «Моніторинг охорони праці та теорія професійних ризиків», дослідником, фахівцем в галузі охорони праці, Бертрантом Гали, м. Монреаль, Квебек, Канада, було проведено веб-семінар на тему «Класифікація ґрунтів та вибір опорних систем для риття траншей».

Бертран Галі має ступінь інженера в ESTP (Париж, спеціалізується на громадських роботах). Отримавши ступінь магістра будівельної інженерії та докторську ступінь у Вищій школі технологій у Монреалі, він займається питаннями гігієни та безпеки праці. З осені 2013 року працював науковим співробітником в Науково-дослідному інституті гігієни та безпеки праці імені Роберта-Сове у галузі досліджень запобігання механічним і фізичним ризикам. Його наукові інтереси багатогранні і стосуються захисту від падінь з висоти, безпеки земляних робіт і траншей, безпеки видобувних машин (систем управління та парашутів), а також безпеки підйому автотранспорту. Бертран Галі також був лектором структурного аналізу в ETS з літа 2010 року.

Роботи з риття траншей піддають робітників ризику зсуву гірських порід. Декілька провінційних (Онтаріо, Альберта, Британська Колумбія) та міжнародних (США, Великобританія) нормативних актів використовують класифікацію ґрунтів для реалізації стратегії запобігання ризику, щоб усунути ризик зсувів у джерелі. Однак у Квебеку ця класифікація ґрунтів не існує в Кодексі безпеки будівельних робіт.

Щоб запропонувати класифікацію ґрунтів з урахуванням геотехнічної природи ґрунтів Квебеку та перевірити відповідні системи укріплення, дослідницька група провела випробування у повнорозмірних траншеях, а також чисельне моделювання.

На цьому веб-семінарі були представлені основні моменти та основні результати цього дослідження.

Висловлюємо подяку Бертрану Галі за інтернаціоналізацію освітнього процесу та вагомий вклад в підготовку фахівців з охорони праці.



Задай нам питання

 

      Контакти

Поштова адреса:
61023, м. Харків,
вул. Чернишевська-94, факультет ТЕБ
Телефони:
(057) 707-34-31
(067) 422-96-63
(066) 738-40-14
(063) 772-91-75