12 листопада 2021 року у Донецькому державному університеті внутрішніх справ відбулась Всеукраїнська наукова конференція «Толерантність у системі цінностей сучасної особистості», приурочена до Міжнародного дня толерантності.

Міжнародний день толерантності - день, що відзначається 16 листопада в усьому світі. Його запровадили за рішенням ЮНЕСКО у 1995 році на відзнаку ухвали Декларації принципів терпимості, в якій йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, сексуальної орієнтації, етносу або кольору шкіри. Ці принципи закріпили у Загальній декларації прав людини, що проголошує неприйняття усіх форм дискримінації, недопущення геноциду і покарання за нього.

Під час Конференції організаторами актуалізовані проблемні питання, серед яких: ціннісно-смислові орієнтири особистості; міжнародні та національні стандарти у сфері запобігання та протидії дискримінації; роль громадянського суспільства у розв’язанні сучасних конфліктів; проблематика гендеру в антропології та аксіології права, дискримінація за ознакою статі; основні засади запобігання та протидії домашньому насильству; реалізація принципів інклюзивності та недискримінації в освітньому просторі України; недискримінація як складова діяльності національної поліції України.

Активну участь у науковому заході взяли науково-педагогічні працівники кафедри ОП та ТЕБ професор Юрій ДРЕВАЛЬ і доцентка Олена ШАРОВАТОВА, представивши свій погляд на толерантність та справедливість як засіб розв’язання конфліктних ситуацій (на прикладі soft skills учасників сфери  безпеки праці).



Задай нам питання

 

      Контакти

Поштова адреса:
61023, м. Харків,
вул. Чернишевська-94, факультет ТЕБ
Телефони:
(057) 707-34-31
(067) 422-96-63
(066) 738-40-14
(063) 772-91-75