День захисника України та українського козацтва студенти разом із викладачами кафедри ПМ та ТЗНС відзначили участю в експедиції до національного природного парку «Гомільшанські ліси», що розташований у долині річок Сіверський Донець та Гомільша, в 45 км від міста Харкова. Тож подорож почалася дуже рано із виїзду групи дослідників до с. Коропово, а далі пішки за визначеним заздалегідь маршрутом.

В національному парку можна зустріти 138 видів рідкісних рослин и 132 види зникаючих тварин. Зміни у видовому складі рослин і тварин та зміни у поведінці тварин є індикатором антропогенного впливу на навколишнє середовище. Тож студенти отримали практичні навички спостереження за змінами стану довкілля на прикладі Харківської області. Цікаве динамічне дослідження видового складу флори і фауни Харківської області відбулося при проходженні екотропи від Коропових Хуторів до Козачої гори.

Разом із екологічними дослідженнями, студенти ближче познайомились з історією козацтва. Козача гора – це висока круча, висотою десь 60 метрів, що знаходиться на південь від Коропово та здіймається над Сіверським Донцем. Саме тут розташовувався козацький Свято-Миколаївський монастир, що був останнім центром волелюбного козацтва. Цей монастир був знищений одразу після того, як було ліквідовано Запорізьку Січ, оскільки в ньому ховалися козаки-втікачі. Зараз гора називається саме на їх честь, а на її вершині поставили пам’ятний хрест. Тож День Козацтва було відзначено у відповідному місці!

Отримавши яскраві емоції, студенти виявили інтерес до наступних наукових заходів кафедри, які заплановано до проведення у дистанційному режимі.

Хто з нами?..



Задай нам питання

 

      Контакти

Поштова адреса:
61023, м. Харків,
вул. Чернишевська-94, факультет ТЕБ
Телефони:
(057) 707-34-31
(067) 422-96-63
(066) 738-40-14
(063) 772-91-75