10 вересня 2021 року здобувачі вищої освіти групи ЕК-20-523 факультету ТЕБ під керівництвом доцента кафедри ОП та ТЕБ Олени БРИГАДИ відвідали виставку «Пам’ятка віри», яка нещодавно відкрилася у галереї «АВЕК».

В експозиції представлено 26 макетів культових споруд світового значення або їх окремих частин, які майстерно виконані з точним дотриманням пропорцій, з достовірним відтворенням зовнішнього архітектурного вигляду та особливостей декоративно-художнього оформлення. Здобувачі вищої освіти мали рідкісну нагоду суттєво розширити та поглибити свої знання про всесвітньо відомі релігійні пам'ятки, які є невід'ємною частиною спільної культурної спадщини людства. Великий інтерес викликала реконструкція одного з найдавніших в Європі храмів, відкритого нещодавно українськими археологами біля села Небелівка в Кіровоградській області.

Виставка покликана не тільки ознайомити відвідувачів з визначними культовими пам'ятками, але й допомогти їм осягнути релігійно-конфесійне різноманіття сучасного світу та усвідомити, що виховання толерантності й повага до свободи духовного вибору має особливе значення для гармонійного розвитку будь-якого багатоконфесійного, в тому числі й українського суспільства.

Виставка ще триває, тож долучайтеся до прекрасного й Ви!


ДІЗНАТИСЯ БІЛЬШЕ

Чат для вступників.
Підпишись! Дізнайся все про умови прийому та навчання!





Задай нам питання

 

      Контакти

Поштова адреса:
61023, м. Харків,
вул. Чернишевська-94, факультет ТЕБ
Телефони:
(057) 707-34-31
(067) 422-96-63
(066) 738-40-14
(063) 772-91-75