1-2 червня молоді науковці факультету техногенно-екологічної безпеки Національного університету цивільного захисту України представили свої здобутки на Міжнародному конкурсі студентських наукових робіт за спеціальністю «Екологія» у Кременчуцькому національному університеті. За підсумками конкурсу Диплом III ступеня отримали автори наукової роботи «Вдосконалення відстійників для очищення стічних вод»: студентка 3-го курсу НУЦЗ України Юлія Борисенко (науковий керівник – завідувач кафедри прикладної механіки та технологій захисту навколишнього середовища Володимир Колосков) та Джой Дан-Асалі Джой, студентка 5-го курсу Kwara State University з м. Малете, Федеративна Республіка Нігерія (науковий керівник – науковий співробітник Абдулбакі Джінаду).

Цьогоріч на конкурс за спеціальністю «Екологія» було подано 79 робіт студентів з 8 країн світу, але на підсумкову конференцію було запрошено авторів робіт лише 22 з них.

Не перший рік триває плідне співробітництво науковців НУЦЗ України та Нігерії на всіх рівнях підготовки. Науковці Kwara State University беруть участь не лише у наукових дослідженнях, а й в освітній діяльності університету, входячи до складу проєктних груп освітніх програм «Техногенно-екологічна безпека» зі спеціальності «Технології захисту навколишнього середовища». Обмін досвідом та спільні наукові розробки й надалі сприятимуть підвищенню якості освіти.