Представники кафедри ОП та ТЕБ 20.11.2021 р. прийняли участь у XXIII міжвузівській науково-практичній конференції «Експертні оцінки елементів навчального процесу» на базі Харківського гуманітарного університету «Народна українська академія», яка була присвячена  проблемам та перспективам використання інформаційних технологій у системі безперервної та дистанційної освіти.

В межах висвітлення проблемних питань під час викладання освітніх компонент спеціальностей «Екологія» та «Цивільна безпека» у форматі off-line та on-line Валентина ЛОБОЙЧЕНКО та Олександр МАЛЬКО здійснили доповідь на тему «Особливості інформаційно-технологічного забезпечення дисциплін закладів вищої освіти у сучасних умовах».

У доповіді було розкрито важливість і проблеми різнобічної підготовки науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти щодо якісного та ефективного викладання профільного матеріалу здобувачам вищої освіти з використанням сучасного інформаційно-технологічного інструментарію та в умовах дистанційного навчання.

Актуальність висвітлених в доповіді питань підтвердилась жвавим їх обговоренням серед присутніх представників закладів вищої освіти.