Здобувачі вищої освіти кафедри ПМтаТЗНС під керівництвом старшого викладача Олени СЄРІКОВОЇ провели виїзне практичне заняття з навчальної дисципліни «Проблеми регіональної екології» на тему «Проблеми поводження з відходами. Організація системи роздільного поводження з відходами». Практичне заняття пройшло на базі АТ "ФЕД", м. Харків. 

Підприємство є одним з провідних в Україні, що спеціалізується на розробці, виробництві, сервісному обслуговуванні та ремонті агрегатів авіаційного, космічного і загальномашинобудівного призначення. Агрегати компанії успішно застосовуються на літаках і вертольотах українського і зарубіжного виробництва. Є воно й лідером у сфері впровадження заходів з техногенно-екологічної безпеки. Зокрема, підприємство має сертифікат на відповідність вимогам міжнародного стандарту ISO 14001. 

З перших кроків майбутні фахівці познайомилися з організацію режиму доступу на об'єкти, адже кожен отримав власну іменну перепустку, яку мав використовувати, щоб потрапити на територію та до виробничих приміщень підприємства. Поспілкувалися з фахівчинею з безпеки підприємства та вивчили особливості її роботи. Оглянули системи вентиляції та кондиціонування повітря, а також систему опалення. Далі познайомилися з сучасним високоточним обладнанням з металообробки, що відповідає найвищим світовим стандартам. А найбільшу увагу приділили джерелам утворення та заходам щодо поводження з відходами на підприємстві, адже на підприємстві організовано роздільне їх збирання за видами. І на власнеі очі побачили, що відходи - це не сміття, а цінний ресурс, доступний до подальшого використання. 

Під час заняття здобувачі визнали, що робота фахівця з безпеки є не лише відповідальною, а й дуже цікавою.

Хто з нами?