6 жовтня 2021 року навчальна група МОП-20-521 разом з куратором, викладачем кафедри ОП та ТЕБ Колошко Ю.В. відвідали Музей історії і залізничної техніки Південної залізниці.

Музей розташований на території вокзального комплексу «Харків-Пасажирський» та є підрозділом Південної залізниці. Фонди музею налічують понад 2000 експонатів, 500 з яких представлено в експозиції, а також 36 одиниць залізничної техніки. Загальна площа музею під відкритим небом сягає понад 1000 м2.Експозиція музею складається з 3-х залів, які висвітлюють різні етапи розвитку Південної залізниці.

У фондах музею зібрані стародавні і рідкісні експонати, унікальні документи і фотографії, зокрема, ручна тачка і інструменти, за допомогою яких будувалася залізниця з Курська через Харків до Ростова на Дону, настінний телефон «Ericsson» у дерев'яному корпусі кінця 19 сторіччя, облігації залізничних товариств, квитки і посвідчення залізничників часів Російської імперії, а також макети рухового складу. У музеї також відтворено кабінет начальника Південної залізниці ще до Лютневої революції і Жовтневого перевороту 1917 року з меблів, які збереглися в Управлінні Південної залізниці до наших днів.