28 та 29 вересня 2021 року в межах вивчення навчальної дисципліни «Профілактика виробничого травматизму та професійних захворювань»  здобувачі вищої освіти 4 курсу навчання, які навчаються за ОПП «Охорона праці» під керівництвом старшого викладача кафедри ОП та ТЕБ Ганни Резніченко відвідали Регіональну філію «Південна залізниця» АТ «Укрзалізниця».

Здобувачі вищої освіти ознайомилися з навчальним центром залізниці, класом технічного навчання вокзалу «Харків – пасажирський», кабінетом охорони праці та музеєм. Під час заняття фахівчинею з охорони праці Морозовою А.О. було надано багато цікавої професійної інформації стосовно рівня травматизму на залізниці, як об’єкті підвищеної небезпеки, було розглянуто статистику рівня виробничих та невиробничих нещасних випадків та проаналізовано їх причини. Крім того Олена Олександрівна роз’яснила принципи роботи системи управління охороною праці на Південній залізниці, розповіла яким чином відбувається атестація робочих місць та особливості оформлення колективної угоди залізниці.

У музеї Південної залізниці здобувачі вищої освіти мали нагоду побачити тисячі експонатів, що розповідають про історію магістралі, серед них металева шпала початку ХХ століття, дерев'яна рейкова накладка і велодрезіна, на якій пересувалися жандарми, здійснюючи огляд території. Крім того, дізнались про службу тяги і рухомого складу, службу руху, пристосуваннями для сигналів і зв'язку, про роботу електрожезлової системи та на відкритому майданчику побачили раритетну техніку, яка експлуатувалася у різні періоди розвитку магістралі.

Дякуємо адміністрації Регіональної філії «Південна залізниця» АТ «Укрзалізниця» та її фахівцям за можливість набуття практичних знань нашими студентами.